2012 YGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak

YGS başvuruları ne zaman yapılacak , 2012 YGS Başvuru Tarihleri , YGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak ve Bitecek 2012 , 2012 YGS Başvuru Tarihleri ÖSYM , YGS Başvuru Günü Ne Zaman Ocağın Kaçında Başlıyor Bitiyor 2012

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular yarın ( 3 Ocak 2012 Salı Günü ) başlayacak. 2012 YGS Başvurularına İlişkin Süreç Şöyle Olacak :

Adaylar 2012-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuruformuna, ÖSYM’nin ”http://www.osym.gov.tr”internet adresinden ulaşabilecek. Adaylar isterlerse örnek kılavuzları başvurumerkezlerinde inceleyebilecek.

Kılavuzda, başvuru işlemleri, puanların hesaplanması, sınavların uygulanması,üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

ÖSYS’nin ilk sınavı olan YGS’ye başvurular 3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacak. 2012-2013 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş dahil) programlarında öğrenim görmek isteyen adaylar 2012-ÖSYS’ye başvuracak.

Van’da öğrenim gören ancak deprem nedeniyle öğretime devam edilemediği için diğer ortaöğretim kurumlarına nakledilen ve 2012-ÖSYS’ye başvurmak isteyen son sınıf öğrencileri ise öğrenime devam ettikleri ortaöğretim kurumundabaşvurularını yapabilecekler. Öğrenime devam ettikleri okullarının başvurumerkezi olmaması durumunda ise bu öğrenciler okul müdürlükleri tarafından en yakın başvuru merkezine yönlendirilecek.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.