2012 ALS Başvuruları Nasıl Yapılacak

2012 Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğretim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) başvuruları 20 Şubat 2012 tarihi itibariyle başladı.

Sınavın ilk kademesini oluşturan yazılı sınav ÖSYM tarafından 29 Nisan 2012’de yapılacak. Sınav kılavuzu da ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. 20 Şubat Pazartesi günü başlayan başvurular 16 Mart’a kadar devam edecek.

Sınavda adaylara, ilköğretim düzeyinde, sözel ve sayısal bölümlerden oluşan test uygulanacak. Sınav sonuçlarına göre başarı sırası oluşturulacak ve aday sayısına bağlı olarak baraj puanı belirlenecek.

Bu puanı geçen adaylar ikinci seçim aşamasına katılmaya hak kazanacak. Bu aşama ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlilik testleri, sadece Hava Kuvvetleri Komutanlığı için psikoteknik test, yine sadece Bando Astsubay Hazırlama Okulu için müzik yetenek testi, mülakat ve sağlık muayenesini kapsayacak.

Yapılacak değerlendirmelerin ardından askeri liseleri kazanan adaylar, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askerî Tıp Fakültesi (GATF) için ayrı ayrı belirlenecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar, Kuleli Askeri Lisesi ve Maltepe Askeri Lisesi’nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar, Deniz Lisesi’nde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar, Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde, GATF adına belirlenen adaylar ise Maltepe Askeri Lisesi’nde öğrenim hakkı kazanacak. Bando Astsubay Hazırlama Okulunu kazanan adaylar Ankara’da öğrenim görecek.

Sınav kılavuzu ve sınava girme koşullarına ilişkin detaylı bilgi ÖSYM’nin internet sitesinde mevcut.

20 Şubat 2012

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.