13 Mayıs 2012 ALES Soruları ve Cevapları

2012 İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 13 Mayıs 2012 Pazar günü yapılıyor. ALES’e, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ALES’e girmek gerekiyor. Türkiye’de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES’e katılması koşulu bulunuyor.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın ALES sonuçları kullanılacağı için bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adaylar da bu sınava girecekler.

2012 İlkbahar Dönemi ALES Soruları ve Cevapları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sınavın ardından bu sayfada yayınlanacaktır.

13 Mayıs 2012 İlkbahar Dönemi ALES’ e mi Gireceksiniz? Sınav ile ilgili yorumlarınızı ve sorularınızı aşağıdan anında yazabilirsiniz.

8 yorum

  1. Ben ilk kez girdim ve dzgün hazırlanamadım açıkçası. Açıköğretim mezunuyum, yüksek lisans yapmış olmak için yapacağım, maaş ve statü öncelikli. Merak ettiğim en düşük puanla yapılabilecek bölüm hangisidir ve kaç puan ister. Netlerim ise yaklaşık Mat 1- 35 mat 2- 25, türkçe 40 civarı.

    Hepinize iyi eğitimler.

  2. 2012 ales güz ve ilkbahar dönemi sınav tarihlerini yazarmısınız mail adresime lütfen
    AYRICA ÇALIŞMAK İÇİN HANGİ KAYNAKLARI EDİNMELİYİM
    GEÇMİŞ YILLARIN SORU VE CEVAPLARINI GÖNDEREBİLİR MİSİNİZ
    İLGİ VE YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.