1250 Kalorilik Diyet Listesi

Zayıflamak isteyenler sizler için 1250 Kalorilik Diyet Listesini aşağıya ekledik.

100 GRAMI 1250 KALORİ VEREN ANA GIDALAR

(Et, peynir, ekmek)

Ekmek, yağsız peynir, yağsız et ufak tefek farklarla birbirine eşit ka­lori verirler. Bu da 250 kaloridir. He­men bu rakamlardan anlaşılıyor ki, artmış miktarda et yemekle ekmek ye­menin hiç bir farkı yoktur. (Özel per­hizi olanlar hariç). Pek çok defa ya­pıldığı halde netice alınmayan zayıf­lama kürlerinde yapılan en büyük ha­ta sınırsız et, peynir yemek ve ekme­ği kesmektir. Yukarıda da söylediğim gibi, bu yöntemle zayıflamanın imka­nı yoktur. 100 gram et bir büyük par­ça et değildir. 10 tane şiş kebabı, 4 ta­ne küçük cızbız köfte ya da bir tavuk bacağına tekabül eder. 100 gram et avuç içi kadar bir bonfiledir. Dört ta­ne küçük pirzoladır. Başlangıçta bunları tartarak iyice gözü alıştırmalı, sonradan o göz alışkanlığı ile devam etmelidir.

50 gram peynir aşağı yukarı bir kibrit kutusu kadar hacim işgal eder. 50 gram peynir hacmi belli olmayan bir parça peynir değildir. Şişmanların, bir parçası ekseriye 100 gram veya da­ha fazladır. Bu bakımdan perhize 50 gram peynirle başlamışsak onu mut­laka tartıp gözümüzü alıştırmalıyız.

İnce bir francala dilimi genel ola­rak 25 gramdır. Ve ortalama 60 ka­lori eder. Çoğu defa söylenen bir di­lim ekmek büyük bir dilim olduğu için bu hususa bilhassa nazarı dikka­ti celbetmek istiyoruz.

100 gram et yerine iki büyük yu­murta yenebilir. Yukarıda hangi şart­larda ve ne miktarda yararlı olacağı­nı anlatmıştık.

1250 Kalorilik Diyet Listesi Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.