YGS Sonuçları Açıklanma Tarihi 2014

Ygs sonuçları açıklanma tarihi 2014 Hakkında bilgi kısaca

YGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren adaylar için merak konusu. ÖSYM başkanı Ali Demir ise öğrencilerin sınava girecekleri yerlere alışmaları ve sınav günü olası ulaşım problemlerini değerlendirmeleri için sınav gününden bir önceki gün, cumartesi günü saat 10.00-15.00 arası sınav binalarının açık olacağını, öğrencilerin binalarına gidip yerlerini öğrenmelerini önerdi. YGS sonuçları ile ilgili de sınavdan sonra en kısa zaman dilimi içinde sınav sonuçlarının açıklanacağını planladıklarını ifade etti.

YGS öncesinde öğrencilere ve ailelerine açıklamalarda bulunan Ali Demir, 23 Mart günü yapılacak YGS’yi ÖSYM’nin de büyük bir heyecanla beklediğini ve öğrencilerin çalışmalarının sonucunu alabilmesi için mümkün olduğunca sakin olmaları gerektiğini söyledi. Öğrencilere açık havada yürüyüş yapıp heyecanlarını yenmelerini ve gece de iyi bir uyku uyumalarını tavsiye etti. Geçen sene 1 milyon 923 bin 33 kişinin sınava başvurduğunu ancak bu sene 163 bin daha fazla başvuru aldıklarını ekledi.

Bu sene sınava girecek adayların 841 bin 742 tanesi lise son sınıf öğrencisi ve bu rakam da geçen seneden 50 bin kadar fazla. 4+4+4 düzenlemesinin yapılmasının ardından bu sayının önümüzdeki sene daha fazla olması bekleniyor.

Soruların basımının, kitapçık haline getirilmesinin ve diğer tüm işlemlerin bittiğini belirten Demir, büyük bir kısım evrağın ve kitapçığın araçlara yüklendiğini ve cumartesi saat 17.00’dan itibaren merkezlere ulaşmasını planladıklarını ekledi.

YGS Sonuçları Açıklanma Tarihi Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.