YGS PMYO Baraj Puanı 2014

Pmyo Barajı kaç puan 2014, 2014 PMYO YGS Baraj puanı belli oldu. Peki YGS PMYO Baraj Puanı kaç oldu kaçta alacak:

2014 senesindeki YGS’ye katılıp polis olmak isteyen binlerde kişinin merakla beklediği soru cevaplandı. PMYO YGS için sınır puanlar duyuruldu.

Bugün içinde yapılan duyuruya göre Emniyet Genel müdürlüğü 2013 ve 2014 eğitim senelerinde Polis Meslek Yüksekokulu için başvurma puanlarını açıkladı. Polislik yapabilmek için YGS puan sınırı kaç olarak duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları:

polissartlari2

YGS PMYO için taban puan 2014 senesinde kaç olacak?

2013-2013 öğretim yılında Polis Meslek Yüksek okulu için adayların başvurularında ÖSYM tarafından yapılan ve neticeleri 1 nisan tarihinde belli olan 2015 YGS puan çeşitlerinden minimum 250.000 puan kazanan adaylar diğer PMYO başvuru koşullarına da uydukları halde PMYO alımı için başvurabilecekler. Diğer yandan da Emniyet Teşkilatı Şehit ve Görev malulü eş ve evlatlardansa 2013 senesi YGS puan çeşitlerinden minimum 140.000 puan ve üzerinden alabilen kişiler, yine PMYO Giriş Yönetmeliğinde tespit edilen diğer şartları içermeleri halinde 2013 senesi PMYO öğrenci alma başvurularına katılabilecekler.

Üstte anlatılan PMYO taban puanını geçebilmek, Polis Meslek Yüksekokullarına girebileceğimizi garantilemez. YGS Polislik için taban puanını alan kişiler bundan sonra belirlenecek günlerde mülakatlar için tekrar başvuracaklar. PMYO’ya girebilmek için puan şartına ek olarak başvuru yapma hakkı kazanmak ve mülakatları da başarı ile atlatmak lazım.

2014 PMYO Baraj Puanı Hakkında Sorularınızı Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.