Vahşi Doğada Hayatta Nasıl Kalınır

Modern dünyada insanlar doğa ile pek fazla mücadele etmek durumunda olmasalar da eski zamanlarda yaşamış olan ilkel insanlar vahşi doğa ile büyük bir mücadele vermişlerdir. O zamanlarda teknolojik imkanları olmayan insanlar, doğadan korunmak için yine doğada bulunan malzemeleri kullanarak yaşamda kalmayı sağlamışlardır. Günümüzde birçok insan şehirlerde doğup büyüdüğü için vahşi doğanın ne gibi zorluklara sahip olduğunu bilmemektedir. Ancak bu konuyu merak eden kişiler için hazırladığımız bu yazı aracılığı ile, vahşi doğada kalmış olsaydınız ne şekilde hayatta kalabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Vahşi doğa içerisinde kar ve tipinin yoğun olarak olduğu bölgelerde şartların insan yaşamına pek uygun olmadığını söylemek mümkündür. Böyle bir durumda kişinin öncelikle kendisine sığınabilmek için kapalı bir alan bulması gerekir. Ancak sığınmak için bir yer bulunamaması durumunda tipiden nasıl korunulabileceğini bilmek gerekir. Bu durumda tipinin estiği yöne doğru karı kazarak bir çukur açıp içine gireriz. Bu durumda sert esen rüzgar bizi es geçeceği için donma riskini azaltmış oluruz.

Issız bir adada kalmamız durumunda da çabucak etrafta bulabileceğimiz besinleri analiz etmeli, varsa Hindistan cevizinin suyundan faydalanmalıyız. Barınacak bir yer yapabilmek amacıyla ağaçları kullanabilir, beslenmemiz için ise deniz canlılarını avlayabiliriz. Ağaçlardan elde edeceğimiz odun ile denizden yakaladığımız balıkları pişirebiliriz.

Ormanda mahsur kaldığımızda ise durum bizim için tehlikelidir. Öncelikle orman içerisinde çok sayıda yabani hayvan olabileceği için kendimizi koruyabileceğimiz bir barınak inşa etmemiz gerekmektedir. Bununla birlikte ağaçlardan elde edeceğimiz bir odunu bileyerek kendimizi korumak için bir mızrak yapabiliriz. Ormanda bulunan yeşil kurbağaların bacakları besin olarak tüketilebilir.

Vahşi Doğada Hayatta Nasıl Kalınır Adlı Yazımızla İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.