Üniversite Tercihleri Ne Zaman 2017

Bu yazımızda, sizlere Üniversite Tercihleri Ne Zaman 2017 bu konu hakkında detaylı bir rehber sunacağız.

üniversite tercihi ile ilgili görsel sonucu

Üniversite hayatı, lise çağındaki her gencin uzun yıllardan beri kurduğu bir hayaldir. Üniversite yılları, gençler için büyük tecrübeler anlamına gelmektedir. Gençler, üniversite tercihleri sonrasında gittikleri okullarda hem teorik olarak pek çok bilgiye sahip olurlar, hem de üniversite yılları boyunca hayatı da yakından tanıma, mücadele etme fırsatı yakalarlar.

Bu kapsamda üniversite tercihleri de gençlerin heyecanla beklediği bir dönem olmaktadır. ÖSYM’den alınan verilere göre üniversite tercihleri, 2017 yılı için Temmuz ayında başlayacaktır. Öğrenciler, katıldıkları YGS ve LYS sınavlarının ardından elde ettikleri puanlar ile çeşitli lisans ve önlisans programları arasından puan türlerine göre diledikleri tercihi yapabilecekler.

Üniversite Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Öncelikli ve üzerinde en çok hata yapılan husus, öğrencilerin sadece elde ettiği puana göre bir bölüm tercih etmesidir. Bu durum, öğrencinin okumak istemediği bölümlere gitmesine ve dolayısı ile ilerleyen dönemlerde eğitimden, okuldan soğumasına sebep olabilecektir.

Bu sebepten dolayı da insanların dikkatli olmaları ve yalnızca öğrencinin istekli, yetenekli olduğu alanlarda tercih yapmaları gerekmektedir. Eğer hedefe konulan bölüm için puan yetersiz kalıyorsa, bir sonraki sene tekrar deneme yoluna gidilebilir. Bu sayede uzun yıllardır eğitim alan öğrenci de eğitim hayatına bir yıllık ara vererek kendisini, etrafını ve dünyayı keşfetme fırsatı yakalayabilir.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.