UDEF 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması 2014

UDEF 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması 2014 hakkında bilgi kısaca.

7. Uluslararası Öğrenci Buluşması 10 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak olup bu organizasyona 55 bin misafir öğrenci 104 ülkeden katılacak. Organizasyon UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) ile 25 uluslararası öğrenci derneğinin işbirliğiyle yapılıyor.

Uluslararası öğrenci tanımında dünya çapında 4 milyon öğrenci bulunuyor. ABD’de bu öğrencilerin 700 binden fazlası bulnuuyor. Bolat, öğrencilerin lise, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil eğitimi almakta olan öğrencilerden oluştuğunu söylüyor. Bu misafir öğrenciler Türkiye’de en az 5 sene kalmış durumda.

“Türkiye’de şu an 160 ülkeden 55 bin öğrenci eğitim almaktadır. 2010’da 17 bin uluslararası öğrencimiz olduğu gözönüne alınırsa 4 yılda sayının neredeyse 4 katına yaklaştığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki bir kaç yıl için ülkemizdeki misafir öğrenci sayısının 250 bine ulaşacağını öngörüyoruz” şeklinde konuşan Bolat, çalışmalarının dernekleri ile birlikte 10 sene önce başlatıldığını kaydetti.

Bolat konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ülkemizdeki öğrencilerin dil, barınma, oryantasyon, burs, resmi yazışmalar gibi çok farklı alanlarda desteğe ihtiyacı var. Yeterli desteği alamayanlar mezun olamadan ülkemizden ayrılmak zorunda kalmakta. Son yıllarda hem hükümetin yaptığı düzenlemeler hem UDEF gibi derneklerin ortaya koyduğu çalışmalar bu alanda başarıyı artırmıştır. Amacımız, Türkiye genelinde uluslararası öğrenci farkındalığı oluşturmak, bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, öğrencilere her alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermektir. ”

Misafir öğrenci tanımı kapsamına uluslararası öğrencilerin dahil olduğunu söyleyen Bolat, söz konusu organizasyonun 10-12 Mayıs tarihleri boyunca gerçekleşeceğini kaydetti. Organizasyonun çağı ise oldukça büyük, 20 şehrin meydanlarında 450 çadırda gerçekleştirilecek.

Bu organizasyon ile hedefin 55 bin kadar öğrenciyi gündeme çıkarmak olduğunu belirten Bolat, 14 bin öğrencinin 104 farklı ülkeden geleceğini ve kendi kültürlerini kurdukları stantlarda tanıtacaklarını söyledi. Bu kültürler aynı zamanda Türkiye’ye taşınmış olacak ve herkes diğer ülkelerin yerel kıyafetleri ile tüm diğer kültürel unsurlarını tanıyacak. Bolat bu etkinliğin ülkedeki sosyal ihtiyaca faydalı gelecek bir etkinlik olacağını kaydetti. Çünkü ülkedeki tek sıkıntının barınma ve maddi anlamda olmadığını düşünmekte.

7. Uluslararası Öğrenci Buluşması 10 Mayıs gününde Eminönü Meydanında (İstanbul) başlayacak. Fakat organizasyon sadece İstanbul’u kapsamıyor. Edirne, Çanakkale, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Adana, Mersin, Konya, Samsun, Trabzon, Van ve Gaziantep’te de organizasyon eş zamanlı olarak başlayacak.

Sahne gösterilerinin de olacağı buluşmada öğrencileri 160 farklı etkinlik bekliyor. Tahmini ziyaretçi sayısı ise 1 milyon.

17 Mayıs günü Abdi İpekçi Spor Salonunda etkinliğin kapanış programı gerçekleşecek. Katılımcılar arasında Recep Tayyip Erdoğan’ın da olacağı söyleniyor.

images

7. Uluslararası Öğrenci Buluşması Başlıyor Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.