Türkiye’de Arıcılık

Türkiye’de arıcılık, Türkiye’de arıcılık faaliyetleri. Sizce ülkemizde arıcılık nerede yapılır? Ülkemizde arıcılık yapılan bölgeleri açıklıyoruz.

Ülkemizde arıcılık en eski ekonomik faaliyetlerden bir tanesidir. Çoğu yerde arıcılık ilkel şartlarda yapılmaya devam eder. Türkiye’de yaklaşık dört milyon arı kovanı olduğu tahmin edilmektedir. Bu istatistiğe göre Türkiye dünyanın en büyük bal üreten ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Arıcılık faaliyetleri sonucu bal, arı sütü, polen, petek ve propolis üretimi gerçekleştirilir. Arıcılık yurdumuzun hemen her yerinde yapılır. Ancak dağlık bölgelerde çiçeklerin yoğun olduğu yerlerde arıcılık faaliyetleri daha gelişmiştir. Doğu Karadeniz ve Ege Bölgesi’nin pek çok yerinde arıcılık faaliyeti yapılır.

Bal: Balın sağlığa faydası tıp bilimi tarafından defalarca ispatlanmıştır. Kaliteli bir bal vücudu güçlendirir, bünyeyi sağlamlaştırır. Pek çok hastalığa çare olur.

Polen: Doğal bir vitamin kaynağıdır. Polen, mercimek tanesinden biraz küçüktür. Birçok hastalığa iyi geldiği tespit edilmiştir. Sütle karıştırılarak tüketildiğinde etkisi daha çok görülür.

Arı Sütü: Üretimi çok düşük seviyededir. 1 kilo üretmek için bir hafta çalışmak gerekir. Litresi yaklaşık 10000 TL’le satılır. Çok zayıf insanlara tavsiye edilir. Düzenli kullanım halinde kilo aldırır. Pek çok hastalığa iyi gelir.

Propolis: Arıların tehlikelerden korunmak için kovanın etrafını çevreledikleri reçineye benzeyen bir maddedir. En güçlü doğal antibiyotik olarak bilinir. Bulaşıcı hastalıklardan korunmaya yardımcıdır.

arıcılık

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.