Trafikte Tehlikeli Bir Durumla Karşılaşmamak İçin Yaya Veya Yolcu Olarak Hangi Davranışlardan Kaçınmalıyız?

Bu yazımızda trafikte tehlikeli bir durumla karşılaşmamak için yaya veya yolcu olarak hangi davranışlardan kaçınmalıyız kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Bilim ve tekniğin gelişmesiyle ulaşımda gelişmiş ve son asırda karasal araç trafiği yoğunlaşarak, insanların sosyal hayat alanına kadar girmiştir. Araçlarla insanların bir arada yaşaması bir yoğunluk oluşturarak bir trafik teşkil etmiştir.

Araç ve insan trafiğinin kesiştiği noktalarda tehlikeli durumlarda oluşmaktadır. Bu tehlikeli durumların üstesinden gelmek için araçlara ve yayalara bazı görevler düşmektedir. Özellikle yayalar için değerlendireceğimiz bu sorunlar, trafikte tehlikenin boyutlarının artmasına neden olur.

Araç trafiği, insan hayatını tehlikeye sokacak kadar gelişmiştir. Bu gelişme bir handikap olarak ortada durmaktadır. Bu nedenle araç ve yay trafiğinin kesiştiği noktalarda devlet kalıcı ve kesin çözümler ortaya koymuş, üst ve alt geçişlere yol açmış, trafik ışıklandırmaları ve bilgilendirmeleri yapmıştır. Yayalaştırma faaliyetleri, köprüler ve toplu taşıma müstakil alanları oluşturmuştur.

Trafikte tehlikeli bir durumla karşılaşmamak için yaya veya yolcu olarak şunları yapmalıyız:

Ana caddeler, kavşaklardan, bölünmüş yollardan karşıdan karşıya geçmemeliyiz.

Kaldırımsız ara sokaklarda duran araçları kontrol etmeden yürümemeliyiz.

Kaldırımdan yürümeliyiz.

Yaya geçidi kullanmalıyız.

Üst ve alt geçitleri kullanmalıyız.

Işıklandırmalara uymalıyız.

Geçiş üstünlüklerine dikkat etmeliyiz.

Emniyet kemeri takmalıyız.

Araçta dikkat dağıtacak şekilde telefonla ya da başka biriyle konuşmamalıyız.

Yaya veya yolcu olarak aniden yola çıkmamalıyız.

Trafikte Tehlikeli Bir Durumla Karşılaşmamak İçin Yaya Veya Yolcu Olarak Hangi Davranışlardan Kaçınmalıyız Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.