TEOG Tercihleri Nasıl Yapılır 2017

LGS heyecanını her yıl olduğu gibi bu yılda birçok öğrenci yaşadı. Öğrencilerin bu sınav ile ilgili heyecanları hala son bulmuş değil. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, şimdi de tercih döneminin stresini yaşıyor. Her öğrenci kendisi için en doğru kararı vermek istiyor. Bu nedenle LGS tercihlerinin nasıl yapılacağı gündemde olan en önemli konular arasında yer alıyor. Bizler de, öğrencilere bu konuda destek vermek amacı ile hazırlamış olduğumuz bu yazıda, LGS Tercihleri Nasıl Yapılır 2017 kısaca bilgi vereceğiz.

teog ile ilgili görsel sonucu

LGS tercihleri yaparken her öğrencinin çok dikkatli olması gerekiyor. Öncelikle kendi puanının farkında olması önemli oluyor. Puandan daha önemli bir şey varsa, o da öğrencinin sınavda elde etmiş olduğu yüzdelik dilimi oluyor. Çünkü öğrencinin puanının düşük ya da yüksek olduğu belirleyici en önemli etken olarak yüzdelik dilimi biliniyor. Öncelikle puanımıza uygun okulları bulmalı ve aralarından kendimize en uygun olanı seçmek için analiz yapmalıyız. Kimi okulların geçmiş yıllara ait puanları kafamızı karıştırsa da, yüzdelik dilimleri dikkate alındığında daha sağlıklı sonuçlara varılabiliyor.

Öğrenci puanı ile yüzdelik dilimini bir almalı ve bu puan ve yüzdelik dilimine uygun okulları tespit etmelidir. Kendisi ile ilgili ne istediğini bilmeli ve gelecek planlarını bu konunun içerisine dahil etmelidir. Uzmanlardan yardım almak bu konuda önemli olabilmektedir.

LGS Tercihleri Nasıl Yapılır 2017 Adlı Yazımız Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Bize Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.