TEOG Tercih Süreci Nasıl İşler Kayıtlar Ne Zaman 2017

teog tercih ile ilgili görsel sonucu

teog tercih ile ilgili görsel sonucu

Eğitim almakta olan pek çok çocuk, ilkokul sıralarındaki eğitimi ile birlikte her sene girmiş olduğu LGS sınavları dahilinde bir puan elde etti. Şimdi ise öğrenciler, uzun yıllar boyunca verdikleri emeklerin karşılığını puan bazında almış oldular. Bu puanlar ile birlikte öğrenciler, gitmek istedikleri liseyi tercih edebilecekler.

2017 yılı için LGS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte pek çok veliyi ve öğrenciyi, yeni eğitim öğretim hayatına dair endişeler sarmış durumda. Öğrenciler, önlerindeki eğitim hayatını en verimli şekilde geçirerek kaliteli bir üniversiteye hazırlanmak adına çaba içerisine girmiş durumda. Peki LGS tercih süreci nasıl işliyor, tercihler nasıl yapılıyor, tercihler ne zaman belli olacak, lise kayıtları ne zaman başlayacak? Bu ve bunun gibi soruların yanıtını, sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıda vereceğiz.

LGS tercihleri, 14-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Tercihlerin teslim edilmesi için 24 Temmuz saat 17.00 son olacaktır. Yapılan tercihlerin analizinin ve incelemesinin yapılmasının ardından, MEB tarafından 11 Ağustos tarihinde tercih sonuçları açıklanacaktır. Aynı tarihte, boş kontenjanlarda açıklanmış olacaktır.

14-18 Ağustos (Son saat 17.00) tarihlerinde Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları alınacak.
21 Ağustos tarihinde, alınan 1. nakil tercih başvurularının sonuçları ilan edilecek.
21-25 Ağustos arasında (Son saat 17.00) Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları yapılacak.
28 Ağustos tarihinde, alınan 2. nakil tercih başvurularının sonuçları ilan edilecek.
28 Ağustos – 06 Eylül tarihleri aralığında (Son saat 17.00) ise yerleştirmeye esas 3. nakil tercih başvuruları alınacak.
Son olarak 08 Eylül tarihinde de yerleştirmeye esas 3. nakil sonuçları açıklanacak.

 

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.