TEOG Puansız Lise Tercihleri Ne Zaman 2014

LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak, LGS Puansız Lise Tercihleri Ne Zaman 2014

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), merkezi yerleştirme sınavının bitmesinin ardından hazırlık veya 9. sınıfta yerleştirme zamanında açık kontenjan bulunması durumunda eylül ayının bitimine kadar taban puana bakılmadan puan üstünlüğü kuralına göre nakil ve geçişlerin onay işlemlerini yapacak.

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir.

Yapılan değişiklik doğrultusunda, “Anadolu öğretmen lisesi” ibareleri yönetmelikte bu yıl bulunmuyor.

Öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu, rehberlik ve araştırma merkezleri içinde hizmet veren özel eğitim değerlendirme kurulu kararına doğrultusunda özel eğitim yapılması gereken ve kaynaştırma eğitimine tabi tutulacak öğrencileri yetenek, sağlık ve ikamet durumlarına bakarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine eşit şekilde yerleştirme yapacak.

Hazırlık sınıfı ve 9. sınıflara her yıl alınacak öğrenci sayıları ve oluşturulacak şubelerin miktarı, okulun fiziki imkan ve donanımına bakılarak komisyon aracılığıyla tutanak tutularak belirlenecek. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile güzel sanatlar liselerinde sınıflardaki öğrenci sayısı en fazla 30 olacakken; Anadolu liselerinde, Anadolu imam hatip liselerinde, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, çok programlı Anadolu liselerinde ve mesleki ve teknik eğitim merkezlerinde bir sınıfta en fazla 34 öğrenci bulunacak.

Askeri lise ve polis kolejlerinden Anadolu liselerine her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş olabilecek.

Nakil ve geçiş için başvuru işlemleri temmuz, ağustos, eylül ve şubat aylarında haftada bir defa, diğer aylarda ise ayda bir defa olacak şekilde veli tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne yapılacak. Her yıl Bakanlı tarafından açıklanan tercih ve yerleştirme kılavuzu doğrultusunda yapılan merkezi yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından hazırlık veya 9. sınıfta yerleştirme için açık kontenjan olması durumunda eylül ayının bitimine kadar taban puana bakılmadan puan üstünlüğüne göre yapılan nakil ve geçişlerin onay işlemleri Bakanlık tarafından yapılacak.

Okulların hazırlık veya 9. sınıflarına ait nakle esas taban puanları ekim ayı başında açıklanacak.

LGS Puansız Tercih Zamanı Hakkında Görüşlerinizi Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.