TEOG Mazeret Sınavları Tarihi 2014

Teog mazeret sınavları tarihi 2014 hakkında bilgi kısaca

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nin kaldırılmasının ardından ilk defa bu yıl gerçekleştirilen LGS sınavları ortaöğretime geçiş sistemi kapsamında tamamlandı.

İlk dönemdeki oturumları 28-29 Kasım’da gerçekleştirilen LGS sınavlarının ikinci dönemki oturumları da bu hafta itibariyle tamamlandı. Yurtiçinde ve yurt dışında 986 sınav merkezi, 15 bin 814 okul, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilen sınava 1 milyon 271 bin 273 öğrenci katılım sağladı.

Sınavlara katılamayan öğrencilerin mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Geçerli mazeretini ilgili kişilere belgeleriyle sunan öğrenciler mazeret sınavlarına katılabilecek. Mazeret sınavları öğrencilerin kendi okullarında değil, il milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği okullarda yapılacak. Normal sınavdaki soru sayısı, sınav süresi gibi koşullar mazeret sınavında da aynı şekilde geçerli olacak.

Sınav sonuçlarının ise haziran ayında açıklanması planlanıyor.

Puanlar Nasıl Hesaplanacak?

Öğrencilerin 6, 7 ve 8.sınıf yıl sonunda elde ettikleri başarı puanlarına, 8. sınıfta girdikleri ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı eklenecek. Elde edilen puan toplamı ikiye bölünecek ve öğrencilerin yerleştirmelerde kullanacağı puanlar oluşturulmuş olacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

LGS Mazeret Sınavları Tarihi 2014 Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.