Televizyonun Hayatımızdaki Yeri

Televizyonun Hayatımızdaki Yeri Nedir

John Logie Baird, televizyon ile ilgili ilk çalışmaları yapan kişidir. Bilim adamı 1924 yılında ilk görüntüye ulaşabilmiştir. Televizyonun bu günkü haline gelebilmesi ise Philo Taylor Farnsworth’un yaptığı çalışımlar ile mümkün olmuştur. Bu nedenle televizyonun icadında bu iki bilim adamının ismi de geçer.

Televizyon günlük hayatımızda büyük bir yer kaplamaktadır. Yapılan araştırmalar insanların % 75’inin günde ortalama altı saat televizyon izlediğini göstermektedir. Şartlar değerlendirildiğinde bu oranın oldukça yüksek olduğu görülmektedir. Televizyon önemli bir iletişim aracı olsa da televizyonun yarardan çok zararı vardır. Televizyona çok fazla bağımlı olan insanlar diğer kültürel etkinliklerden uzak kalarak kültürel anlamda körelmektedir. İnsanlar ekran karşısında harcadıkları zaman içinde gündelik hayatlarını sekmeye uğratabilmektedirler. Altı saat televizyon izleyen bir insan bu zaman diliminde kitap veya gazete okusa kültür birikimine daha fazla bilgi katacaktır. Böylece toplumun kültür düzeyi de daha yukarılara çekilebilecektir.

Çok fazla televizyon izlemek insan sağlığı açısından da zararlıdır. Yakından izlenen televizyonun gözlere zarar verdiği bilimsel bir gerçektir. Bu bağımlılık insan psikolojisini de olumsuz etkilemektedir. Televizyon aynı zamanda obeziteye de sebep olabilmektedir. Sağlıklı bir bünye için günde iki saatten fazla televizyon izlememek gereklidir.

Televizyonun Hayatımızdaki Yeri ve Önemi Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

2 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.