Teknoloji Çevre Kirliliğine Nasıl Yol Açar

Teknoloji çevre kirliliğine nasıl yol açar hakkında bilgi kısaca

Teknolojik aletler petrol ürünlerinden, madenlerden, ağaç ürünlerinden ve bunun karışımlarından elde edildiği için çevre kirliliğinde payı olan ürünlerdir. Dolaylı ya da doğrudan çevre kirliliği oluşturabilirler.

Örneklerle açıklayalım:

Elektrikle çalışan televizyon, cep telefonu, telsiz, bilgisayar, ampul, elektrikli süpürge,vericiler, ev aletleri gibi aletler çevrelerine elektromanyetik dalgalar yani manyetik enerji yayar. Bu aletlerden çıkan manyetik enerjiden doğadaki canlılar da etkilenir ve eklem ağrıları, kas ağrıları, kanser gibi hastalıklara sebebiyet verebilir.

Motorlu taşıtlar da teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza girmiş araçlardır. Araba, otobüs, uçak gibi motorlu taşıtların çalışmasında petrol kullanılır. Petrol kullanımında havayı kirleten zehirli gazlar açığa çıkar. Hava kirliliği oluştuktan sonra da bu havayı soluyan insanlar ve diğer canlılar zarar görür.

Piller ya da bataryaların yapısında da cıva adı verilen son derece zararlı bir metal bulunur. Piller yakılırsa bu cıva metali havaya karışır ve bu havayı soluyan tüm canlıları kötü yönde etkiler. Piller toprağa atıldığında ise toprağa karışarak bitkiler ile birlikte insan vücuduna geçer. Suya atıldıklarında suda yaşayan canlılar ve suda yaşayan canlılar yoluyla da insanlara geçebilir. Ayrıca su canlılarının ölmesine de neden olur.

Büyük miktarlarda elektrik üretimi yapan nükleer santraller günümüzde tartışmalı konulardan biridir. Havaya ve suya radyoaktif gaz salan nükleer santraller çevresindeki tüm canlılar için oldukça zararlıdır. İçme suları, bitkiler, hayvanlar, insanlar bu radyoaktif gazlardan etkilenir. Kanser gibi birçok hastalığa sebep olurlar.

Italdesign-Giugiaro-Quaranta-Concept-2008-model-teknolojik-arabalar-1024x768

Teknoloji Çevre Kirliliğine Neden Olan Faktörler Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.