Şerbetçi Otunun Yetişme Şartları Nelerdir

Şerbetçi Otunun Yetişme Şartları

Şerbetçi otu hangi şartlarda yetişir? Şerbetçi otu kendirgiller ailesindendir. Esas adı Humulus Lupulustur. Avrasya ve Kuzey Amerika topraklarında yetiştirilen bu ot uzun yıllar yaşayabilir. Bira sanayisinde Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılır. Türkiye’de de Bilecik ve Bursa kentlerimizde yetiştiriliyor.  Anadolu’nun bazı yerlerinde ise kendiliğinden yetiştiği az da olsa görülmüştür.

Yaşayabilmesi için ılık bir iklim şartları, zengin bir toprak, dolanması için uzun bir direk ve direklerin arasına yerleştirilmiş teller gereklidir. Boyları 7.5 metreye dek ulaşabilir. Gövdesi kırmızımsı bir yeşil renktedir. Bulduğu her şeye sarılarak büyüyebilir. Ancak ağustos sonunda yaprakları ile beraber ölür. Gelecek yıl ise kuru kökünden tekrar yetişmeye başlar.

Yaprakları asma yaprağı gibidir ve geniş, kalp biçimlidir. Ağustos civarında yeşeren tomurcukları, büyür ve bürgüler oluşturur. Bu otun hem dişi hem erkek çiçekleri aynı renktedir. İlk bahar zamanında köküyle beraber parçalanıp başka yerlere dikilebilir.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.