Web sitemize hoşgeldiniz, 23 Kasım 2017

Şemsi İnkaya Kimdir

Şemsi İnkaya Hayatı Hakkında Bilgi

Şemsi İnkaya Kimdir

Şemsi İnkaya Biyografisi

13 Nisan 1939 tarihinde İstanbul’da doğdu. Ticaret Lisesi ve konservatuarda okudu. Tiyatro sanatçısı Ayten Erman ile evlenip ayrılmıştır. Ozan isminde bir oğlu vardır. Sanat hayatına İ.Ü.T.B. Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak başlamıştır. İlk oyunu “Pabuçcu Ahmet”tir. Avni Dilligil, Ulvi Uraz gibi pek çok tiyaroda yetişmiştir. Şemsi İnkaya, Tiyatro Oyuncuları Derneği (To-Der) üyesi ve denetleme kurulu başkanıdır.

 

1970 ve 80’li yıllarda Yeşilçam’da pek çok karakter rollerinde oynamıştır. 1981 yapımı Gırgiriye, 1982 yapımı Görgüsüzler gibi filmlerde çok sevilmiştir. 2000 yılında “Üvey Baba” dizisinde sergilediği oyunculuğuyla göz doldurmuştur.

 

Filmografi

 

Sinekli Bakkal 2007
Kırık Kanatlar 2005
Zümrüt 2004
İçerideki Mehmet 2002
Efsane Pamir 2002
Cümbüşiye 2000
Zart-1 TV 2000
Yarı Şakı Yarı Ciddi 2000
Üvey Baba 2000
Çökertme 1997
Mesela Dedik 1996
Cümbüş Sokak 1993
Herkesin Hayali 1992
Bir Aşk Bin Günah 1989
Sevdim Cemil 1989
Zehir Hafiye 1989
Talih Kuşu 1989
Biz Doğarken Gülmüşüz 1987
Serbest Kürsü Hüsnü / Cici Kızlar 1987
Damga 1987
Gönülden Gönüle 1987
Hafız Yusuf Efendi 1987
Yarınsız Adam 1987
Kıskıvrak 1986
Aşk Hikayemiz 1986
Ah Bu Kadınlar 1986
Aptallar Çetesi 1986
Gün Doğmadan 1986
Hayat Kadını 1986
Büyük Günah 1985
Fakir Milyoner 1985
Deliye Hergün Bayram 1985
Alev Alev 1984
Yosma 1984
Taçsız Kraliçe 1984
Gırgıriyede Büyük Seçim 1984
Beyaz Ölüm 1983
Zifaf 1983
Gırgıriyede Cümbüş Var 1983
Adile Teyze 1982
Görgüsüzler 1982
Gözüm Gibi Sevdim 1982
Islak Mendil 1982
Şıngırdak Şadiye 1982
Gırgıriye 1981
Yüz Karası / Şöhretin Sonu 1981
Gırgıriyede Şenlik Var 1981
Zübük 1980
Vazgeç Gönlüm 1980
Tanrıya Feryat 1980
Doktor 1979
Vah Başımıza Gelenler 1979
Canikom 1979
Aşk Şarabı 1979
Bir Çiçek Üç Böcek 1979
Aşk Kadını 1979
Köşe Kapmaca 1979
Hedef 1978
Evlidir Ne Yapsa Yeridir 1978
Çaresiz 1978
Bizim Kız 1977
Bıktım Her Gün Ölmekten 1976
Ne Umduk Ne Bulduk 1976
Kuklalar 1976
Sıralardaki Heyecan 1976
Zühtü (I) 1976
Aman Karım Duymasın 1976
Arabacının Aşkı 1976
Bıktım Bu Hayattan 1976
Evlilik Şirketi 1976
Ah Bu Gençlik 1975
Hababam Git Hababam Gel 1975
Azgın Bakireler 1975
Şehvet Kurbanı 1972
Vur Patlasın Çal Oynasın 1970

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları