Sanat Tarihi Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Sanat Tarihi bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Sanat Tarihi Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Sanat Tarihi Bölümü Tanıtımı:

Bölümde Türk Sanatı temel alınarak İslam ve Dünya Sanatının eğitimi ve öğretimi yapılır. Bölümden mezun olanların çalışma alanları son derece özgün olduğundan genellikle iş bulma imkanları sınırlıdır. Mezunlar, Kültür Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, MTA, müzeler ve turizm kuruluşlarında görev almaktadırlar.

Programın Amacı: Sanat tarihi programının amacı, Türkiye’de ve dünyada üretilmiş sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında incelemek ve bu alanda eğitim yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Sanat tarihi programında İslam sanatı, batının ve çağımızın sanatı, eleştiri ve yöntembilim, teknik resim, fotoğrafçılık, Türk süsleme sanatları, minyatür sanatı gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler: Sanat tarihi programında okumak isteyenlerin, her şeyden önce, güzel sanatlara ve sosyal bilimlere ilgili, uyarıcılar arasındaki farkları algılayabilme ve analitik düşünme gücü yüksek kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Sanat tarihi programını bitirenler “Sanat Tarihçisi” ünvanı ile görev yaparlar. Sanat tarihçisi resim, minyatür, mimarlık eserleri gibi sanat eserlerini değerlendirir, korur ve tanıtır, halkta sanat sevgisinin gelişmesi ve tarihi eser kaçakçılığına karşı halkın uyanık olması için konferanslar verir, yayınlar yapar. Sanat tarihçilerinin iş çevreleri genellikle müzelerdir. Ancak sanat tarihçileri geçmiş devirlerden kalma sanat eserlerinin ortaya çıkarılmasına katıldıklarından, zaman zaman arazide çalışmak zorunda kalabilirler. Müzelerde çalışan sanat tarihçileri, müzeye gelen eserleri, geliş yollarına göre sınıflandırır, kayıtlarını tutar, depolanmasını ve halka uygun yer ve zamanlarda sunulmasını sağlarlar.

Çalışma Alanları: Sanat tarihçileri, Vakıflar Genel Müdürlüğü, MTA, Kültür Bakanlığına bağlı kuruluşlar (müzeler) turizm kuruluşları gibi kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler. Öğretmenlik sertifikası almış olanlar orta dereceli okullarda öğretmenlik yapabilirler.

Sanat Tarihi Nedir, Sanat Tarihi Ne İş Yapar, Sanat Tarihi Maaşları, Sanat Tarihi İş İmkanları, Sanat Tarihi İş Çalışma Alanları, Sanat Tarihi Mesleği Hakkında Bilgiler, Sanat Tarihi Bölümünün Geleceği, Sanat Tarihi Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Sanat Tarihi Bölümü Tercih Edilir mi, Sanat Tarihi Tanıtımı, Sanat Tarihi Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Sanat Tarihi Mezunları Ne İş Yaparlar , Sanat Tarihi Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Sanat Tarihi İş Bulma Durumu

> Sanat Tarihi Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.