Peygamberlerin Günah İşlemekten Korunmuş Olmalarına Ne Denir

Tarih boyunca dünya sahnesinde pek çok insan yaşam sürdürmüştür. Dünyada var olan her insanın aklındaki temel sorulardan bir tanesi, neden dünyada var olduğu sorusu olmuştur. Bu soruya cevap arayan insan, çeşitli inanç sistemleri üretmiştir. Tam da bu noktada insanlık içerisinde, iyinin ve kötünün savaşı başlamıştır. İnsanların zihinlerinin gelişmesi ile birlikte ortaya çıkan tek tanrılı din inançlarına göre insanlara kötülük, aşırılık yapmak yasaklanmıştır ve bunun yerine herkesin erdemli, ahlâklı bireyler olarak yaratıcılarının rızasına göre bir yaşam sürdürmeleri, bu şekilde huzura kavuşabilecekleri bildirilmiştir.

Dinleri tebliğ eden kişiler olan peygamberler, ruhlarını saf temizlikte tutmayı başarmış kişiler olarak bilinmektedirler. Onların bu temizliği, yaratıcının sırrını onlara açmasına ve dolayısı ile bu kişilerin, bu sırrı tüm insanlara tebliğ edecek kişiler olarak belirlenmelerini sağlamıştır. Peygamberler, onlara bu görev tebliğ edilmeden önce de uygun, ahlâklı bir yaşam sürdürmeye çalışmış olan kimselerdir. İçlerindeki bu istek, Allah tarafından verilen peygamberlik görevi ile de taçlandığı zaman bu kişiler, günahtan tamamen uzak, Allah’ın buyruğuna göre yaşam sürdürmüşlerdir.

Peygamberlerin günahsız olmalarını tanımlamak için İsmet sıfatı kullanılmıştır. Onlar, Allah’ın buyruğundan hiçbir zaman dışarıya çıkmamışlardır ve hayatlarını Allah’ın onlara tebliğ ettiği dini insanlar arasında yaymak, insanları kötülüklerden uzaklaştırıp iyiliği dünyaya hakim kılmak için var güçleriyle çaba göstermişlerdir. Bu özelliklerinden dolayı da onların verdiği bilgiler bir çok kişi tarafından benimsenmiştir ve pek çok din, dünyada bu şekilde hakim vaziyete gelmiştir.

Peygamberlerin Günah İşlemekten Korunmuş Olmalarına Ne Denir Adlı Yazımızla İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.