Pedagojik Formasyon Sonuçları ÖSYM 2013

ÖSYM tarafından pedagojik formasyon sonuçları açıklanıyor. Bu sene YÖK tarafından 20 bin kota ayrılan pedagojik formasyon eğitimi sertifika programları yerleştirmeleri istemiyle müracaatlar  28 Kasım-6 Aralık 2013 tarihleri arasında kabul edilmişti. 2013 pedagojik formasyon sonuçları bugün ya da yarın  açıklanacak. ÖSYM’nin kabul ettiği formasyon yerleştirmesi tercihlerinin sonuçlarının en geç 17 Aralık Salı gününe kadar açıklanması bekleniyor. Formasyon Sonuçları 2013 bu sayfada olacak.

ÖSYM tercih başvuruları alımını 6 Aralık’ta sonlandırdı.  2013 Formasyon Sonuçları ise 17 Aralık Salı günü açıklanabilir. Pedagojik formasyon sonuçları 2013 açıklandığında sitemizde bulabileceksiniz.

ales

Pedagojik formasyon sonuçları ÖSYM’den gelen formasyon yerleştirme sonuç açıklaması duyurusu;

Yerleştirme sonuçları ise ÖSYM’nin İnternet sayfasında kamuoyuna duyulacaktır. Formasyon sonuçları sonrası bu işlem için adaylara ekstra bir belge iletilmeyecektir. Programlara yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri programların tabii olduğu üniversite rektörlüklerine ise yine ÖSYM tarafından internet ortamında iletilecektir. Üniversiteler program kayıtlarını ise yerleştirmelerin açıklanmasının ardından 5 iş günü içerisinde kabul edecektir.

Yerleşen adaylar kayıt işlemlerini gerçekleştirmek üzere yerleştikleri programın bağlı olduğu üniversiteye başvuruda bulunacaklardır. ÖSYM’nin yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ile ilgili bir bağı bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların direkt olarak ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması şarttır.

Öğretmen adayları ağustosa yetiştirilecek

Bu sene formasyon programlarına kabul edilen öğrenciler 2014 Ağustos öğretmen atamalarından faydalanabilecek.

Yalnızca 2018 2019 öğretim yılına has olarak iki dönem şeklinde akademik takvim adayların ağustos ayı öğretmen atama başvurularına göre ayarlanacak. Bu takvim ilgili üniversitelerin elinden çıkacak.

2013 Pedagojik Formasyon Sonuçları İçin Tıklayın

(Açıklandığında Link Aktif Hale Gelecek)

80 üniversitede 34 bölümden 20 bin kontenjan ayrıldı.

Pedagojik Formasyon programı dahilinde bu sene 80 üniversitede 34 branşta 20 bin kişi eğitim alacak. Programlar kapsamında en çok kota ayrılan alan 2 bin 590 kişi ile Türk dili ve edebiyatı,  ikincisi 2 bin 370 kişi ile  matematik bölümü, üçüncüsü 2 bin 240 kişi ile din kültürü ve ahlak bilgisi, dördüncü bin 880 kişi ile imam hatip lisesi meslek dersleri, beşinci bin 860 kişi ile İngilizce, altıncı olarak ise bin 790 kişi ile tarih bölümleri oldu.

Bu alanları izleyenler şunlar oldu; fizik bin 10 kişi , kimya/kimya teknolojileri ve coğrafya 900’er kişi, biyoloji 890 kişi, felsefe 500 kişi, görsel sanatlar /resim, müzik, Almanca ve sağlık alanları ise 300’er kişi kabul edecek.

Teknoloji ve tasarım ile Arapça alanları 260’ar kişi, psikolojiye 200 kişi, sanat ve tasarım ile denizcilik 140’ar kişi, elektrik-elektronik teknolojisi ve bilişim teknolojileri ise 100’er kişi, tarım teknolojileri ve Rusça da 90’ar kişi, sanat tarihi ve Fransızca ise 80’er kişi kabul edecek.

Bu alanlar içinde az kota ayrılanlar ise şunlardır; 50 kişi ile gazetecilik ve 40’ar kişi ile raylı sistemler, adalet, biyomedikal cihaz teknolojileri, gemi yapımı, radyo-televizyon, halkla İlişkiler ve organizasyon hizmetleri ve harita-tapu-kadastro alanlarıdır. Pedagojik formasyon sonuçları ne zaman açıklanacak 2013, formasyon sonuçları bu hafta sonunda duyurulabilir ama en geç Pazartesi gününe kadar açıklanmış olacak.

Formasyon Sonuçları, Pedagojik Formasyon Sonuçları

Pedagojik Formasyon Sonuçları Sonrası Kayıt için istenen belgeler

Kayıtlar yerleştirme sonuçları duyurulmasının ardından 5 iş günü içinde üniversiteler kayıt kabul edecektir. Kayıt sırasında kişilerin dilekçe, onaylı mezuniyet belgesi, transkript, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, öğrenim ücretinin ilk taksitinin yatırıldığını ispatlayan makbuzu getirmiş olmaları gerekmektedir. Programların bedeli ise 2 bin 54 lirayı aşmayacak.

Programa dahil olan kişiler ikinci haftaya girmeden yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimlerinde almış olduğu ve bu derslerde başarılı olduğunu belgeler ise bu derslere girme zorunluluğunu kaldırma hakkı vardır. Ayrıca bu derslere denk gelen ücretlerde öğrenciden tahsil edilmez.

2013 Pedagojik Formasyon Sonuçları Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

3 yorum

  1. pedagojik formasyon’u açıklayacak kişilerin bence empati kelimesinin anlamını bilmiyorlar.Yazık ya kaç gündür insanları merak içinde bırakıyorsunuz,birazcık bizlerin yerine koyun kendinizi yani empati yapın!Anlamını bilmiyorsunuz ama!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.