Osmanlı Devlet Anlayışının Dayandığı Temeller

Osmanlı Devleti, kurulduğu yıllardan itibaren devlet yönetiminde bazı kuralları esas alarak yıllar boyunca hüküm sürmüş bir devlettir. Bu esaslardan ilki, İslâm ve İslâm anlayışının Dünya üzerinde yayılması isteğiydi. Devleti kurmuş olan ilk kişiler, her zaman yanlarında bir İslâm aliminin rehberliği ile ülke ile ilgili kararlar almış, bu kararların bir çoğu da doğru kararlar olmuş olmakla birlikte çoğu zaman devleti olduğu noktadan daha ileriye taşımıştır. Bu yazımızda, sizlere Osmanlı Devlet Anlayışının Dayandığı Temeller konusunu anlatmaya çalışacağız. Eğer siz de bu konuyu merak ediyor ve bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayı istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu yazıyı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Osmanlı Devleti, kurulduktan belirli bir süre sonra önemli fetihler yaparak İslâm aleminin lideri olma sıfatına sahip olmuştur. Bu yüzden Osmanlı padişahlarının ilk hedefi, İslâmı ve Müslümanlığı tüm Dünya üzerinde yaymak olmuştur. Bu yüzden fetih edilen tüm bölgelerde halka asla zulüm edilmemiş, herkesin can ve mal varlığı korunarak muhafaza altına alınmıştır. Bu sayede İslâm adı altında izlenilen hoşgörü politikası ile hem imparatorluk toprakları içerisinde halklar barış içerisinde yaşamış, hem de Dünya üzerindeki birçok insan Müslümanlık ile tanışma fırsatı bulmuştur.

Osmanlı İmparatorluğu, İslâm ve Hilafet makamı ışığı altında tüm Dünya üzerinde iyiliği, hoşgörüyü ve adaleti yayan bir imparatorluk olarak tarih sayfalarına kaydedilmiştir.

Osmanlı Devlet Anlayışının Dayandığı Temeller Adlı Yazımızla İlgili Yorumlarınızı Yorum Kısmından Yazabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.