Ömer Seyfettin Bomba Kitabın Özeti

c20

Bu yazımızda Ömer Seyfettin Bomba kitabın özeti kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Ömer Seyfettin, bir hikaye yazarıdır. Olay hikayelerinin temsilcisidir. Yaşadığı dönemin içinde bulunduğu psikoloji bunalımları eserlerinde son derece akıcı ve anlaşılır bir dille analiz etmiştir. Ömer Seyfettin’in Bomba isimli eseri günümüzde sıkça okunmaktadır.

1900’lü yıllarda Makedonya taraflarında Boris isimli bir komitacı gencin başında geçen siyasi olayların analizini içerir.

Sovyet Rusya’nın yıkılmakta olduğu günlerde, bunun etkisinin Makedonya üzerindeki yansımalarını ele alan yazar eserde psikolojik tahlillere yer vermiştir.

1900’lü yıllarda Milliyetçilik hareketlerinin yeniden baş gösterdiği bir ortamda Makedonya topraklarında, komitacı sosyalist hareketler artmaktadır. Komitacılar İslav kökenli halkların bağımsızlığı için mücadele verirken, insanları örgütleyip sokak hareketlerine katmak isterler.

Boris bir sosyalist gençtir. Sosyal adaletten ve özgürce yaşamaktan yana olarak gözüken Boris kardeşçe yaşamanın çözümlerini ararken, ülke şartlarının buna elverişsiz olması durumunda varını yoğunu satarak ailesiyle birlikte Amerika’ya gitmek istemektedir.

Kendilerinden olmayanı öldüren komitacılar, Boris’i de aynı kötü sonla öldürüp, başını kestikten sonra, ailesine bomba diye gönderirler. Sevgilisi Magda, Boris’in öldüğünü anlar. Komitacılar Boris’in evini basar, paralarını alır, yağmalayıp kaçarlar.

Psikolojik açıdan birçok tahlil içeren bu hikayede, 20. yüzyıl başlarında gerçekleşen Milliyetçilik akımının oluşturduğu bağımsızlık kazanma mücadelelerinin kanlı tarafı ele alınmaktadır. Parçalanan aileler, yıkılan hayaller Ömer Seyfettin’in kendine has tarzıyla okuyucuya aktarılmaktadır.

Ömer Seyfettin Bomba Kitabın Özeti Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.