e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi MEB Yeni 2014

E Okul sisteminin amacı nedir ? Niçin uygulamaya konulmuştur ? Şeklinde aklınızda sorular var ise mutlaka yazımızı takip edin.

e Okul, e okul Giriş, e okul vbs

E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler.  Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler

Aynı zamanda e okul veli bilgilendirme sisteminde e okul müdürü gibi yetkililerin öğrenci velilerine iletmeyi arzu ettikleri duyurular da ilan edilir. Bu duyurular bireysel veya toplu olabilmektedir.

E-Okul Sistemi sayesinde kolayca ulaşılabilen bilgiler şunlardır;

Ders Programı; Öğrencinin haftalık ders programının, ders saatlerinin, dersin sahibi öğretmenin bilgilerinin yer aldığı bölümdür.

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar…

Not Bilgileri: Öğrencinin sınavlarda, proje ödevlerinde elde ettiği notların girildiği bölümdür.

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten hangi tarihte sınav olacağı veya aldığı proje ödevinin son teslim günü gibi bilgiler bu bölümde yer alır.

Öğrenci T.C. Kimlik No: İçişleri Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla belirlenen 11 basamaklı vatandaşlık numarasıdır. Ancak bazı öğrencilerin T.C. Kimlik Numarası yok ise bu öğrenciler için e-Okul sistemine girişlerini sağlamak amacıyla verilen geçici numaranın yer aldığı bölümdür.

Öğrenci Okul No: Öğrencinin okula kaydının yapıldığı vakit verilmiş olan numaradır. Bu sisteme giriş için şart olan bir bilgidir.

Öğrenci yada Veli e okul sistemi sayesinde eğitimlerine ilişkin birçok veriye erişebilirler.

E Okul Giriş İçin Tıkla

Aşağıdaki resmini paylaştığımız e okul Veli Bilgilendirme sistemin sorgulama ekranında bulunan;

1 – Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu girmelisiniz.
2 – Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını yazın.
3 – Numaralı bölgeye ise öğrencinin Okul Numarası girin. Bu sayede sisteme girişiniz gerçekleşir ve yukarıda paylaştığımız bilgilere ulaşabilirsiniz.

eokul

E okul, e okul veli, e okul veli bilgilendirme sistemi

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.