Öğretmen Atama Yer Değiştirme Yönetmeliği MEB

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER , göreve gelir gelmez MEB ‘in teşkilat yapısını değiştirmekle göreve başladı. Şimdi de hummalı bir şekilde öğretmenlerin atama ve yer değiştirme taslağı üzerinde çalışılıyor. Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine Son Hali Verilmek Üzere , Yeni Atama Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 2012 Şubat ayına kadar yayınlanmasını bekliyoruz. Bazı basın yayın organlarında 2012 Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Atama Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Taslağına İlişkin haberler yer almaktadır. Bu haberler henüz resmiyet kazanmamış olsa da sizler le paylaşıyoruz. Yeni Atama Yer ve Değiştirme Yönetmeliği Yayınlandığında Bu Sayfada Yer Alacaktır ..

——————————————————-

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİNATAMA VE YER DEĞİŞTİRMEYÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

YÖNETMELİK TASLAĞI

 

Madde 1-  6/5/2011 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 3. maddesinde geçen ‘30/4/1992 tarihli ve 3997 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının ‘Teşkilat ve Görevleri hakkındaki Kanun’ ibaresi’25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname’ olarak değiştirilmiştir.

 

Madde 2- Aynı Yönetmeliğin ilgili maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

‘Madde 6- (1) Eğitim Personeli ve Değerlendirme Kurulu; Müsteşarın başkanlığında, Temel Eğitim Genel Müdürü, Ortaöğretim Genel Müdürü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü, Özel eğitim ve rehberlik Hizmetleri genel Müdürü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü, İnsan Kaynakları Genel Müdürü,  1 inci Hukuk Müşaviri ve 25/62001 tarihli ve 4688 sayılı kamu görevlileri Sendikaları Kanununun 22 Maddesine göre oluşturulan Kurum İdari Kuruluna katılmaya hak kazanan sendikanın başkanı yada genel sekreteri olmak üzere toplam 9 üyeden oluşur.

3 Ocak 2012

—————————–

MEB Atama Yer Değiştirme Yönetmeliği 2012 , Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı 2012 , Öğretmenler İçin Yeni Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği İndir Yükle MEB 2012 , MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Ne Zaman Yayınlanacak Son Hali Nasıl Olacak Maddeleri 2012

12 yorum

  1. 2012 sağlık özrü atamaları kaldırılabilir mi?Böyle bir duyum aldım.Gerçek değildir inşallah.Yoksa içeriğinde mi bir değişiklik olacak?Bu konuda fikrinizi belirtir misiniz?

  2. okulda branş (ingilizce ) öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Tayin istemediğim halde 40/a maddesinden tayinim çıktı bu maddenin içeriği hakkında aydınlatırsanız sevinirim
    teşekkürler.

  3. merhaba.hocam,yerdeğiştirmeyle ilgili yönetmelikte yeterince net bir bilgi edinemedim.yeni atama yerdeğiştirme yönetmeliğinde .atanılan yerde en az 3yıl çalışmak zorunlu,özür grubu atamaları da yaz tatilinde yapılır yazıyor.ama yeni atanan biri asaleti kalktıktan sonraki döneme denk gelen özür grubu atamasından faydalanabilir mi.ilk enaz 3yıl hiçbir atamada başvuru hakkı dahi yok mu? Ayrıca eş değer bölge yerdeğiştirme tam olarak ne oluyor

  4. tezsiz yüksek lisansa neden bu kadra taktınız anlamadım. 5 yıldır şırnakta çalışan sınıf öğretmeniyim. ve edirneye tayin çıkmam imkansız bende çanakkaleye yüksek lisansa başvurdum ve kazandım inş şubatta tayinim çıkar ve bu engellensin diyen arkadaşlar doğu affı olduğunda sesleri çıkmadı eğer doğudaki eğitimi düşünen varsa onları tutan yok buyursunlar doğuya çalışmaya gitsinler norm fazlası var evet ama çalışan öğretmenlerin hemen hemen hepsi özellikle sınıfçılar 50 yaş üstü emekliliği gelenleri zorunlu emekliye ayrsınlar bakın nasıl boşalıor kadrolar doğuda çalışan öğretmenlere zulüm etmeyi bıraksın artık meb olan hep doğudakilere oluyor. herkes doğuya giderse eğer yer değilştirme sıkıntısı olmaz. özellikle batıda çalışıp doğu affına uğrayan öğretmenler hiiç fikir beyan etmesin eğitim özrü konusunda norm fazlası olmaya razıyım batıda köyde çalışmayada….

  5. İsteğe bağlı il içiyle il dışı arasında büyük adaletsizlik var.Hadi kontenjana tamam diyelim ülkedeki öğretmen dağılımı için kontenjan konuyor dedik.Yalnız önce il içi isteyenlere bütün iyi okullar açılıyor.O ilin köylerindeki kırsal yerlerindeki 50-60 puanlı öğretmenler merkezleri dolduruyor.Daha sonra ise il dışına öyle yerler açılıyor ki evlere şenlik.Örneğin il dışından gelmek isteyen sınıf öğretmeni 200-300 puanlarla ancak il içilerin boşalttığı müstakil köy okullarına gidebiliyor.Hadi bir 3 sene de orda kal.Yani demek istediğim şu:örneğin manisa iline sınıf öğretmeni için açacağın il dışı kontenjan 10 diyelim.Bari o 10 okulu il ilçe merkezlerinden açta adam 200-300 puanlarla mağdur olmasın…

  6. Bu bakan ne yapmaya çalışıyor iz mi öğretelim işi bu adama ,
    bence
    -Tezsiz yl yapanlardan yl bitirme süresi olan 3 sene sonunda tezsiz yl diploması istensin.Diplomayı getirmeyen bu yolla geldiği yere geri yollansın.

    -Anlaşmalı evliliklere karşı sınırsız eş durumu hakkı kaldırılmalı.

    -Sağlık özrü ile ilgili MEB ile Sağlık Bakanlığı eş güdüm içerisinde olmalı

    -Bizde eşler nedense hep batıda birleşmek istiyor.Doğuya eş durumu siteyen öğretmenlere pozitif ayrımcılık yaparak eşinin bulunduğu il/ilçedeki sitediği okulu seçme hakkı verilmeli.

    -SGK’ın yaptığı gibi MEB de gerekirse özür grubu ile gelen öğretmenleri izlemeli.Bunun için il mem’lerde bir bölüm oluşturulup bu şekilde gelen öğretmenler takip edilmeli.

    -Hizmet puanı sistemi mutlaka gözden geçirilmeli.Doğudaki ilçe ve köylerde çalışan öğretmenlere ek hizmet puanı verilmeli.1.-2.-3. bölge tanımlamaları da gözden geçirilmeli.Batıda dağ başında köyler sırf batı diye doğunun bir çok yaşanabilir ilinden daha düşük hizmet puanına sahip.

    -Tek öğretmen olarak çalışanlar bulundukları köyde zorunlu hizmet sürelerini tamamladıkları taktirde istedikleri ilin emrine verilmeli.

  7. Benim de bir önerim olacak il içi isteğe bağlı tayinlerde mağdur edilen birisi olarak. İl içinde tıpkı eş özründe yaptıkları gibi açık ve açık olabilecek muhtemel okulları göstermelidirler. İliçinde o piti piti yapacağımıza(ölü tercih) en azından açık olacak muhtemel okulları öğreniriz ona göre tercih yaparız.Lütfen bu görüşümü dikkate alın

  8. hocam şimdi böyle diyoruzda il emrine verildikten sonra nereye gideriz diye düşünüyoruz.. Halimize şükür amaç tayinse bu işte en uzak yere bile gitsen dua edeceksin..

  9. Doğuda çalışıp tayini çıkmayan veya istediği yere gidemeyen öğretmenlerin kullandığı atama biçimi haline dönüştü. Hem gerçekten yüksek lisans yapmak isteyenler mağdur oldu hemde batıdaki kadrolar dolarak doğudaki öğretmenin yer değiştirmesi zorlaştı.Bu durum üniversitelerinde hoşuna gitti . Tezsiz yüksek lisanstan parayı götürüyorlar.

    • 1. si 04/03/2006 tarihli yönetmeliğe geri dönmek .. Alanı dışında ve TTKB.’nın 80 sayılı çizelgesinde maaş karşılığı girebildiği dersler ile ilişkili alanlar haricinde yüksek lisanstan tayin istenmeyecek
      .

      2. si tezsiz yüksek lisans nedeniyle tayin isteme kaldırılabilir.Veya üniversitelerin bu bölümlerde açmış olduğu kontenjanlara sınır getirilebilir.(bakanlık bu konuda düzenleme yapacağı konuşuluyor.)

      3.Yüksek lisans yapmak isteyen öğretmenim gerçekten bunu istiyorsa çalıştığı ilde başvurmalıdır.Almazlarsa istediği ilde başvurmalıdır.

      4. Öğrenim özrü ile atamaları kabul edilecek öğretmenlerin tayinleri Eş özrü ve sağlık özrü ile aynı kefeye konmamalıdır.Öncelikle il emrinde sağlık ve eş özrü olanların dağıtımı yapılmalıdır.Hizmet puanlarına eş özründe ve sağlık özründe +30 puan eklenmelidir.
      5.DOKTORA yapmak isteyen öğretmeninde önünü açmak lazımdır diye düşünüyorum.Onlarda alanlarında yapmak koşuluyla atamaları yapılmalıdır. Kaç kişi yüksek lisansı bitirip doktoraya başlıyorda

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.