Mustafa Sever Kimdir (AKP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 2014)

AK Parti 2014 Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Mustafa Sever Kimdir, AKP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever Hayatı Hakkında Bilgi

15 Ekim 1968 Mut doğumludur. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Sever ziraat mühendisi olarak çalışmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Mustafa Sever şu an Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda İthalat Dairesi Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

mustafa sever

Liseye kadar Mut ilçesinde okuyan Mustafa Sever Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni 3 yılda bitiren ilk öğrencidir. 1989 yılında yüksek onur derecesiyle üniversiteden mezun olmuştur. 1992 yılına kadar yine aynı fakültede tarım ekonomisi üzerinde yüksek lisans ve doktora yapmıştır. 1999-2002 yılları arasında Londra Büyükelçiliği’nin ticaret departmanında çalışırken burada South Bank Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yapmıştır. 1991-94 arasında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzman yardımcısı olarak çalıştı. 1994’te hazırladığı tez çalışması olumlu bulunduğu için uzmanlığa yükseldi.

Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında imzalanan tarım konulu uluslararası anlaşmaları imzalayan müzakere heyetlerine katıldı. 2002 yıllarında Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda İthalat Şube Müdürü oldu. 2004’te aynı kurumun tarım dairesi başkanı oldu. 2005 yılından sonra üç yıl boyunca Fındık Tanıtım Grubu başkanlığını yürüttü. 2008’den sonra zeytinyağı, narenciye ve su ürünleri tanıtım gruplarının kurucu başkanlığını yaptı. 2009 yılında Başbakan ve Cumharbaşkanı onayıyla Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı ve görevine devam ediyor. Mustafa Sever, 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin Mersin Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

AKP Mersin Büyükşehir Belediye Başka Adayı Mustafa Sever Sizce Seçimleri Kazanabilir mi ? Mersinliler Mustafa Sever Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.