Misafir Nedir Misafirliğe Gelip Gitmenin Toplumsal Faydaları Nelerdir?

Bu yazımızda misafir nedir misafirliğe gelip gitmenin toplumsal faydaları nelerdir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

İnsan sosyal bir canlıdır. Sürekli çevresi ile iletişim halinde olması insanın fıtratında olan bir özelliktir. Bu nedenle sosyal ilişkiler kurar. Aile oluşturur, arkada edinir, dostluk kurar. Bir sosyal aktivite olarak da buluşmalar, geziler planlar.

Misafir olmak da bu faaliyetlerin en samimi olanlarındandır. Misafir, bir kişinin bir diğer kişinin evine, işine ziyaret amaçlı gidip kısa süreli görüşmesidir. Misafirlik, ağırlayan ve ağırlanan kişiler tarafından çok önemsenir. Bizim toplumumuz misafirperver bir toplumdur. Bu, bizim toplumumuzda akrabadan olmayan yabancı kişilerin de akraba gibi ağırlanmasından kaynaklanır.

Misafir olmak, misafir gelip gitmek toplum dinamiklerini ayakta tutan bir olgudur. Misafirlik sayesinde insanlar sosyal ilişkilerini geliştirir. Hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde, varlıkta yoklukta, düğünde cenazede insanlar her daim birlikte olurlar. Bu durumlarda yakından uzaktan birçok insan ziyaret amaçlı birbirini görmeye gelir, gider.

Misafirlik, misafirin emanet bilinmesi, baş üstünde tutulması, misafire hizmet edilmesi, mihmandarlık yapılması gibi nezaket kuralları içerisinde gerçekleşir. Misafire, muhakkak bir ikram da bulunulur. Ev sahibine yük olmayacak şekilde misafir bu ikramı geri çevirmez. İnsanlar bu tarz ilişkilerle birbirlerini daha iyi tanır, yakınlık kurar, dostluk kurar, arkadaşlık kurar, aile bağlarını kuvvetlendirir.

Misafirlik özellikle şark dünyasında hayırlı ve salih amel yapmak olarak algılandığından üzerinde çok hassas bir şekilde durulan olgudur. Bu nedenle insanlar dini açıdan da bir hassasiyet gözetirler.

Misafir Nedir Misafirliğe Gelip Gitmenin Toplumsal Faydaları Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.