MEB Ücretsiz Kurslar Ne Zaman Açıklanacak 2016 2017

MEB Ücretsiz Kursları Eylül Ayından İtibaren Başlatacak Mı hakkında bilgi kısaca, MEB Ücretsiz Kurslar Ne Zaman Açıklanacak 2018 2019.

Bilindiği gibi dershanelerdeki dönüşüm için MEB tarafından bir süre verilmişti. Ancak MEB bunu beklemeden dershaneleri öğrencisiz bırakmak amacıyla yeni formüller geliştiriyor.

Dershanelerin özel okula dönüşmesi ile ilgili yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmıştı. Buna göre dershanelere dönüşüm için süre tanındı ve 1 Eylül 2015 tarihinden sonra dershane olarak eğitim kurumları faaliyet sürdüremeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreyi beklemeden yeni girişimlerde bulunuyor ve bu sayede bu süreden önce dershanelerin “kendi rızalarıyla” özel okula dönüşmelerini sağlamaya çalışıyor.

Şu an okullarda kurslar kısmen uygulanmakta. Bu kurslar Eylül 2014’ten itibaren ücretsiz hale getirilecek. Tüm yurtta gerçekleşecek bu uygulamada yarım milyondan fazla nüfusa sahip olan lise mezunu üniversite sınavına gireceklerin yeri yok ancak istekte bulunurlarsa tüm illerde mevcut olan halk eğitim merkezlerinde sınava hazırlık kursları da ücretsiz olarak yapılacak.

Bakanlık bu şekilde hem öğrencilere hem mezunlara hizmet verecek ve bu öğrencilerin dersaneye gitmelerini sağlayacak. Okullardaki kurslarda öğrenciler kendi öğretmenlerinden değil okuldaki başka branş öğretmenlerinden veya okula dışarıdan getirtilecek başka öğretmenlerden eğitim alacak. Böylece öğrenciler farklı bilgi ve deneyimlerle harmanlanacak.

indir (1)

 

MEB Ücretsiz Kurslar Ne Zaman Açıklanacak 2018 2019 Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.