LYS-3 Edebiyat Coğrafya Sınavı Saat Kaçta Bitecek Kaç Dakika 2017

ÖSYM LYS-3 Edebiyat Coğrafya Sınavı Saat Kaçta Bitecek Kaç Dakika 2017, LYS saat kaçta bitiyor?

Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nin son aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (Edebiyat Coğrafya) ve beşinci oturumu bugün yapılacak. Milyonlarca öğrencinin katılacağı sınav 5 oturumda tamamlanacak. Peki LYS kaç dakika sürecek?

ÖSYM tarafından 5 oturumda uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın üçüncü oturumu olan LYS-3 Edebiyat Coğrafya bugün gerçekleştirilecek.

Toplam 832 bin 994 adayın katılacağı LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavı saat 10.00’da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Sınavda, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecek.

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın dördüncü oturumu olan LYS-5 Yabancı Dil sınavında adaylara 3 kısa cevaplı soru sorulacak. Toplam 101 bin 332 adayın katılacağı LYS-5 Yabancı Dil sınavı saat 14.30’da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 120 dakika verilecek ve 80 soru sorulacak.

Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) sona gelindi. TS puan türüyle tercih yapacak öğrencileri daha çok ilgilendiren LYS-3 (Edebiyat-coğrafya) saat 10.00’da başladı. Adaylar ve aileleri sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri merkezlerde yerlerini aldılar. Kimi adaylar zamanı ‘sınav selfie’ geçirerek değerlendirirken kimi adaylar da erkenden kapılara yöneldi. ÖSYM’nin bu yıl ilk kez uygulamaya başladığı ’09.45 kuralı’ nedeniyle sınavın başlamasına bir saat olsa da salonlara erkenden gidenler oldu. Yine de sınava koşarak son dakikada yetişenler de vardı.

833 BİN ADAY BAŞVURDU

En geniş katılımlı ikinci sınav olan LYS-3’te 832 bin 994 aday, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 testlerini yanıtlayacak. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru için 35 dakika tanınacak. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacak.

3 AÇIK UÇLU SORU OLACAK

Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 2 soru, Coğrafya-1 Testinde 1 soru, açık uçlu olacak. Adaylar bu soruların cevabını cevap kâğıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacak. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacak. Adaylar, LYS-3’te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı Testi) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamayacak.

10-11 Haziran’daki LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-1’in (Matematik), 17 Haziran’daki LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5’in (Yabancı Dil) ardından LYS-3’ün bitmesiyle, LYS maratonu tamamlanmış olacak

LYS-3 SINAV BİLGİLERİ

ÖSYM’den LYS adaylarına uyarı geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM), 17 Haziran Cumartesi ve 18 Haziran Pazar günü yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek adayların binalara alınma işleminin, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce tamamlanacağı uyarısı yapıldı. ÖSYM’nin Twitter hesabı üzerinden paylaşılan mesajda, fen bilimleri sınavının (LYS-2) 17 Haziran Cumartesi saat 10.00’da, yabancı dil sınavının (LYS-5) ise 14.30’da uygulanacağı hatırlatıldı.

Edebiyat-coğrafya sınavının (LYS-3) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacağı belirtilen mesajda, “Adaylar saat 10.00’da başlayan LYS-2 ve LYS-3 için saat 09.45’ten, saat 14.30’da başlayan LYS-5 için saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.” hatırlatması yapıldı.

2 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.