Kurban Bayramında Hava Durumu Nasıl Olacak 25-26-27-28 Ekim 2012

Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Peki hava durumu nasıl olacak? Yola çıkacakları nasıl bir hava bekliyor? Hangi bölgelerde kar yağışı var? Bölge bölge kurban bayramı süresince beklenen hava durumu:

Kurban bayramına çok az bir süre kaldı, kurban bayramının ilk günü 25 Ekim 2012 Perşembe günü olacaktır.

Kurban Bayramı süresince yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının bayramın ilk günü tüm yurtta 1 ila 3 derece artması bekleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın yarın ve hafta sonu doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIK ARTACAK MÜJDESİ

Hava sıcaklığında yarın önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Arife günü doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak sıcaklıkların, bayramın ilk günü tüm yurtta 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Tahminlere göre, yarın Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri yağışlı olacak. Yağışlar yağmur ve sağanak, Ordu, Giresun, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

24 Ekim’e denk gelen arife günü, Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Tokat, Ordu ve Niğde çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar Malatya, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman, Hakkari, Şırnak, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Marmara’nın güneydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kuzey Ege’nin iç kesimleriyle İç Anadolu’nun kuzeybatısında sabah ve gece saatlerinde yer yer sisle hafif buzlanma ve don görülecek.

KURBAN BAYRAMININ BİRİNCİ GÜNÜ

Bayramın ilk günü olan 25 Ekim Perşembe yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Doğu Karadeniz ile Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Kars, Ardahan ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Amasya, Tokat, Kars, Ardahan ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Marmara, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kuzey Ege’nin iç kesimleriyle İç Anadolu’nun kuzeybatısında sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don bekleniyor.

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarıyla Ardahan, Artvin, Hakkari ve Van çevrelerinin yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Ardahan ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Marmara, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyiyle Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don görülecek.

Bayramın 3. günü olan 27 Ekim Cumartesi yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Doğu Karadeniz kıyılarıyla Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Van çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Marmara, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyiyle Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don bekleniyor.

Bayramın son günü 29 Ekim Pazar yurtta yağış beklenmiyor. Kuzey bölgeler parçalı bulutlu, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olay görülecek.

Yetkililer, yarın ve hafta sonu doğu bölgelerde görülecek kuvvetli yağışla arife ve bayram süresince iç ve doğu kesimlerde görülecek sis, buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Balıkesir’in Bandırma ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Çorlu ve Bandırma çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

EGE: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Kayseri, Yozgat veSivasçevrelerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Kastamonu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 

Ekim 2012

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.