Küçükbaş Hayvancılığın Ülke Ekonomisine Olan Katkıları Nelerdir?

Aşağıda küçükbaş hayvancılığın ülke ekonomisine olan katkıları nelerdir kısaca olarak ele alacağız.

Ülkemizde coğrafik özellikler gereğince tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Ülkemizde yeryüzü şekilleri, bitki örtüsü, toprak özellikleri ve iklim tarımı etkilediği kadar hayvancılığı da etkilemektedir. Engebeli arazilerde mera hayvancılığı da ahır hayvancılığı da yapmak çok zordur. Ülkemizde buna bağlı olarak büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık ve kümes hayvancılığı yapılmaktadır.

Hayvancılığın her çeşidi ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Küçükbaş hayvancılığın maliyetinin az olması, her alanda kolay bir şekilde yapılması ve tür çeşitliliğinin de olması ekonomik olarak daha etkin rol oynamaktadır. Bununla beraber ülkemizde farklı ve endemik tür hayvanların da bulunması küçükbaş hayvancılığı öne çıkarmaktadır.

Küçükbaş hayvancılığı ülkemizin İç Anadolu Bölgesi’nde ve Ege Bölgesi’nde yoğun olarak yapılmaktadır. Küçükbaş hayvancılığı et ve et ürünlerini, süt ve süt ürünlerin, gıda ile birlikte tekstil endüstrisinin gelişmesinde etkilidir. Bu da ülke ekonomisinin gelişmesine, büyümesine ve kalkınmanın oluşmasına yarar. Ayrıca istihdam alanlarının da çoğalmasına neden olur.

Hayvancılık faaliyetleri günümüzde yaygın olarak yapılmakta ve çiftlikler de kurulmaktadır. Bu da endüstriyel anlamda gelişmeyi öne çıkarmakta ve ekonomik bir hareket alanı oluşturmaktadır. Bu bakımdan küçükbaş hayvancılık daha yaygın olarak yapılmaktadır. Ekonomik anlamda alışverişi ve tüketimi de daha kolay gerçekleşmektedir. Küçükbaş hayvancılık bu bakımdan da değerlidir.

Küçükbaş Hayvancılığın Ülke Ekonomisine Olan Katkıları Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

3 yorum

  1. siteye teşekkürler hep buradan bakıyorum, küçükbaş hayvancılık ekonomik katkısı kısa ve umduğum gibi güzel olmuş yıldızlı beğendim, bu arada okulun hem en güzel ve hem de en çalışkan öğrencisiyim, okuyanlara kapak olsun. :)

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.