İstanbul Ankara YHT Bilet Fiyatları 2014

İstanbul Ankara YHT Bilet Fiyatları 2014 hakkında bilgi kısaca.

Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Şu an için tarih verebilmem mümkün değil fakat Mayıs ayının sonuna doğru açılışını gerçekleştirmek planlarımız arasında” diyerek İstanbul-Ankara YHT seferlerine açıklık getirdi. Vatandaşların mağdur edilmeyeceği bir fiyatlandırma yapılacağı da sayın bakan tarafından ifade edildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Karaman Tanıtım Günleri” etkinliğine katılan Elvan, basın üyelerinin sorularını etkinliğe girmeden önce yanıtladı. “TİB katalog suçları çerçevesinde erişimi engellemişti. TİB’e henüz bir mahkeme kararı ulaşmadı. Katalog suçları çerçevesinde yapılan Youtube’un engellenmesi, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı hakaretler içermesi sebebiyle gerçekleşmişti. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına henüz mahkeme kararı ulaşmadı. Youtube ile ilgili görüşmeler devam etmekte. TİB gerekli değerlendirmeyi mahkeme kararı ulaştıktan sonra yapacaktır” şeklinde konuşan bakan Youtube ile ilgili son durumu da bu şekilde değerlendirmiş oldu.

Elvan, basındaki İstanbul-Ankara YHT açılışının 2016 senesinde yapılacağı ile ilgili haberlerin gerçekçi olmadığını kaydetti. Bu konuda “Bizim hedefimiz 2015 senesinde Gebze-Halkalı arasındaki projeyi tamamlamak. Marmaray’ın devamı niteliğinde olan kısmı tamamlamak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. 2014 senesinin ikinci yarısında da Gebze-Halkalı arasındaki kesimi açmayı planlıyoruz” şeklinde demeç verdi.

Yol çalışmalarının TEM’i çok fazla etkiliyor olmasıyla ilgili Elvan 20 Mayıs’a kadar bunların tamamlanacağını ve ilgili yerlerin trafiğe açılacağını söyledi. Bakım çalışmalarının yoğunluğu ise TEM’de uzun senelerdir gerekli tamiratların çalışmamış olmasından kaynaklı. Bu konuda “Normalde 15 dakikalık bir mesafeydi. Şu an da diğer güzergahtan aşağı yukarı 20-25 dakika vatandaşlarımızın Gebze-Körfez arasında geçişleri mümkün. Çok ciddi bir sıkıntı yaşamıyoruz ancak sabah ve akşam saatlerinde sıkıntı oluyor. 20 Mayıs’a kadar bu bölüm tamamlanıp trafiğe açıldığında trafik rahatlamış olacak” diye konuşan Elvan, Yüksek Hızlı Tren hakkında kabloların kesilmesi meselesiyle ilgili olarak şunları kaydetti: “Bu ay içerisinde böyle bir kesintiyle karşı karşıya kalmadık. Böyle bir sorun yaşanmamaktadır. Testlerimiz de hemen hemen tamamlandı. Mayıs sonuna doğru açacağız”

Ankara-istanbul-hizli-tren-bilet-fiyatlari-70-80-TL

Ankara İstanbul YHT Bilet Fiyatı Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.

 

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.