İmalat Mühendisliği Taban Puanları Başarı Sıralaması 2018 2019

2019 Yılında Üniversite tercihi yapacak olan ve İmalat Mühendisliği başarı sıralaması ile bu bölümü seçecek üniversite adayları için İmalat Mühendisliği Taban ve Tavan puanları ile İmalat Mühendisliği 2018 YKS Yerleştirme Başarı sıralamasını sırasını aşağıdan öğrenebilirsiniz … Bu puanlar 2018 Üniversite yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olup 2019 YKS ve TYT’ye girip tercih yapacaklar bu puanları göz önünde bulundurmalılar .

2018 2019 İmalat Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralaması Şu Şekilde :

Üniversite Adı Yıl Fakülte Bölüm Puan Türü Genel Kont. En Küçük Puan
ATILIM ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 Mühendislik Fakültesi İmalat Mühendisliği (İngilizce)(%75 İndirimli) SAY 13 250.31132
ATILIM ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 Mühendislik Fakültesi İmalat Mühendisliği (İngilizce)(Burslu) SAY 2 290.74052
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği SAY 69 263.11610
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği (M.T.O.K.) SAY 17 248.88524
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 Makine Fakültesi İmalat Mühendisliği SAY 60 421.55100
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 2018 Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği SAY 20

İmalat Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2018 2019, İmalat Mühendisliği Başarı Sırası 2018 2019, İmalat Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler, İmalat Mühendisliği Puanı 2018, İmalat Mühendisliği Puan Türü, İmalat Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var

14 yorum

  1. bu bölümde okuyorum ve tavsiye ediyorum. Makina mühendisleriyle aynı dersleri alıyoruz.Tek farkı hem pratik hem teorik derslerimiz var. Her meslekte olduğu gibi kendinizi geliştirirseniz önünüz çok açık. yurtdışında olan ama burada 4-5 yıllık bir geçmişi olan bir bölüm.Daha da değerleneceğinden şüphem yok.Makina mühendislerinin sadece teorik bilgi edinmesi işverenlere kimi alanlarda yetersiz geliyor o yüzden imalat mühendislerini tercih etmeye başladılar. Başarılar..

  2. Yalnız soyle birsey var teknoloji fakülteleri alanında uzman kişiler yetiştirmek için açıldı. Ben bu şirket yöneticisi olsam her taraftan bi kaç sey bilen adami degil alanında uzman adami almayi tercih ederim.

  3. arkadaşlar kimseyi yanıltmanıza gerek yok ben gazide okuyorum ve dediklerinizin hiçbiri doğru değil . 1- teknoloji fakültesiyle muhendıslık fakultesı arasındakı fark tamamen ortadan kalktı ve yök açıklamasını yaptı , sanayicilerin istekleri doğrultusunda kurulan bi fakülte ve mühendislik fakültelerinin şuan bile önünde ileride düşünemiyorum 1.sınıftaki bi öğrencinin 3-4.sınıftaki makine mühendisi bireyle aynı donanımda olduğunu belirtmek isterim. Makine mühendisliği tüm mühendisliklerin temeli evet çok doğru ama bi makine mühendisi odtü itü yıldızteknikten mezun olmadıktan sonra hiçbir şey ifade etmez daha kumpas tutmasını bilmeyen mühendisler var piyasada.Arkadaş orada yazmış kaç bin makine mühendisi var işveren onu alır napacak imalatı diye o arkadaşa cevap vereyim elektrik elektronik mühendisi , endüstri mühendisi ve daha bir çok mühendislikte makine mühendisliğinin içinde . Sektörde aranan adam olmak gerekiyo dediğin gibi binlerce makine mühendisi var ve bu insanlar işsiz neden dersen ne yapacagını bilmiyo imalat mı otomotiv mi enerji mi bilgisiz bu bilgiyi çalışarak kazanması gerekecek oda seneler alacak . Sanayi odası buna cevap olarak bu fakülteleri açtı zaten bölümünde uzman kişiler yetiştirmek amacıyla bu yüzden makine mühendisliği bitecek. Tercih sizin bölümü seviyorsanız eğer hiç düşünmeyin pişman olmazsınız . GAZİLİ OLMAK AYRICALIKTIR

    • dostum dediğin makine bölümüne ösym barajını geçemeyenleri bile alıyorlar.Sanırım bu bölümü çok kazanmak istediğinizden bir nevi strateji gereği rakip azalmak için midir nedir olumsuz yorumlar yazıyorsunuz…

  4. Sektörde Makina mühendisliği denen bir gerçek varken ve yılda 8-9 bin makine mühendisi mezun olurken İmalat mühendisliğinin hiç bir geçerliliği kalmıyor işe alınırken makina mühendisi alınıyor.. Çünkü aynı işi ve çok daha fazlasını makine müh. adamda yapıyor

    • imalata mühendisliği makina mühendisliğinin belli bir alanda ihtisaslaşmış dalıdır birbirine çok bağlıdır imalat mühendisliği otomotiv sektörü var oldukça işsiz kalmaz makina mühendisliği ucu bucağı olmayan bir bölümdür ve mezun olanlarının teknik bilgileri çok teoriktir pratikçe çok zorlanırlar …

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.