Web sitemize hoşgeldiniz, 21 Kasım 2017

İhsan Yüce Kimdir

İhsan Yüce Hayatı Hakkında Bilgi

İhsan Yüce Kimdir

İhsan Yüce Biyografisi

23 Ocak 1930 yılında Elazığ’da doğdu.

 

Türk Sineması’nda karakter roller üstlendi.

 

Yüzlerce filmde rol alan oyuncu siyah beyaz dönemden Kemal Sunal ile oynadığı filmlere kadar oyunculuğunu her rolde sergiledi.

 

Yüce, 15 mayıs 1991’de İstanbul’da yaşama veda etti.

 

Aldığı Ödüller

 

13.Antalya Film Şenliği, 1976, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, İşte Hayat
18.Antalya Film Şenliği, 1981, En İyi Erkek Oyuncu, Derya Gülü

 

Filmografisi 

 

Gece Yarısı Vurgunu, 1990 (İzzet Reis)
Fazilet, 1989
Gülbeyaz, 1989
Ahi Evran, 1989
Güneşin Solduğu Gün, 1989
Lambada / Gençlik Fırtınası, 1989
Ağlıyorum, 1988
İnatçı, 1988
Kalbim Ağlıyor, 1988
Öğretmen, 1988
Uyanık Gazeteci, 1988 (Muhtar)
Vurgun, 1987
Papatya, 1987
Alnımdaki Bıçak Yarası, 1987
Gönül Dostları, 1987
Çocuklar Ölmesin, 1987
Pusu, 1987
Umut Zamanı, 1987
Ya Benimsin Ya Toprağın, 1987
Çark, 1987
Zeynepler Ölmesin, 1987
Deli Deli Küpeli Deli, 1986 (Çavuş)
Bekçi, 1986
Sevmek Neye Yarar, 1986
Kıskıvrak, 1986
Fatmagül’ün Suçu Ne, 1986
Aşk Hikayemiz, 1986
Garip (2), 1986
Sevda Ateşi, 1986
Sonsuz Aşk, 1986
Aşkın Kanunu Yoktur, 1986
Yılanların Öcü, 1985 (Muhtar)
Sosyete Şaban, 1985
Ya Ya Ya Şa Şa Şa, 1985
Parmak Damgası, 1985
Ölüm Yolu, 1985 (Mahmut)
Keriz, 1985 (Şeyhmuz)
Postacı, 1984
Bir Sevgi İstiyorum, 1984
Fahriye Abla, 1984
Bir Yıldız Doğuyor, 1984
Gül Ağacı, 1983
Çarıklı Milyoner, 1983
Şalvar Davası, 1983
Küçük Ağa, 1983
Yalan, 1982
Aşkların En Güzeli, 1982
Dolap Beygiri, 1982
Doktor Civanım, 1982 (İhsan Ağa)
Çiçek Abbas, 1982
Herhangi Bir Kadın, 1981
Davaro, 1981 (Ağa)
Deliler Koğuşu, 1981
Duy Kalbimin Feryadını, 1980
Yaktın Beni Dünya, 1980
Erkek Güzeli Sefil Bilo, 1979
İsyan, 1979
Derya Gülü, 1979 (Haşim Kaptan)
Karpuzcu, 1979
Mahmudo ile Hazel, 1979
Şark Bülbülü, 1979 (Muhtar)
Maden, 1978
Kibar Feyzo, 1978 (Hüso)
Neşeli Günler, 1978 (Nazif)
Sultan, 1978 (Muhtar)
Kene, 1978 (Halil Dayı)
Aslan Bacanak, 1977
Fırat’ın Cinleri, 1977
Güneşli Bataklık, 1977 (Nazif)
Çöpçüler Kralı, 1977
Kan, 1977
Leyla, 1977
Gülen Gözler, 1977 (Hasan)
Selvi Boylum, Al Yazmalım, 1977 (Ali)
Sakar Şakir, 1977 (Televizyoncu Kenan)
Şabanoğlu Şaban, 1977 (Sünnetçi)
Kadı Han, 1976
Mağlup Edilemeyenler, 1976
Hasip İle Nasip, 1976
Kötüler de Ağlar, 1976
Deprem, 1976
Öyle Olsun, 1976 (Hasan Usta)
Meraklı Köfteci, 1976 (Temel Reis)
Ağrı Dağı Efsanesi, 1975
Kara Çarşaflı Gelin, 1975 (Kahya)
İşte Hayat, 1975
Şaşkın Damat, 1975 (Boynuzlu Kazım)
Ah Ne Adem Dilli Badem, 1975
Anasının Kızı, 1975
Delisin, 1975 (Rıza)
Bedrana, 1974
Kanlı Deniz, 1974 (Veli Reis)
Kardeşim, 1974
Olmaz Böyle Şey, 1974
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 1974
Salako, 1974
Kambur, 1973
Kır Çiçeği, 1973
Ezo Gelin, 1973 (Ezo’nun amcası)
Azap, 1973
Kim Bu Soytarı, 1973
Ve Onu Vurdular, 1973
Ağrı Dağı’nın Gazabı, 1973
Güllü Geliyor Güllü, 1973 (Hasan Reis)
Oh Olsun İhsan, 1973
Utanç Bekir, 1972
Her Şafakta Ölürüm, 1972
Tanrı Misafiri, 1972
Keloğlan, 1971
Güllü, 1971
Hüdaverdi-Pırtık, 1971 (Zurna)
Hayat Sevince Güzel, 1971 (Fotoğrafçı)
Hayat Cehennemi – Hiç, 1971
Tarkan Piyer, 1969
Camoka’nın Dönüşü, 1968
Sevemez Kimse Seni, 1968
Sürtüğün Kızı, 1967
Kara Davut, 1967
Ömre Bedel Kız, 1967
Kozanoğlu, 1967
Bir Millet Uyanıyor, 1966
Fatih’in Fedaisi, 1966
Ölüm Tarlası, 1966
Ah Güzel İstanbul, 1966
Senede Bir Gün, 1965

 

Yönettiği Filmler

 

Bizim Sokak, 1981 (yapımcılığını da yaptı)
Deliler Koğuşu, 1981
Duy Kalbimin Feryadını, 1980
İbişo, 1980
Bebek, 1979
Hayat Cehennemi – Hiç, 1971

 

Senaryosunu Yazdığı Filmler

 

Bir Umut Uğruna, 1991
Bir Avuç Sevgi, 1990
Fazilet, 1989
Öğretmen, 1988
Uyanık Gazeteci, 1988
İnatçı, 1988
Papatya, 1987
Vurgun, 1987
Ağlama, 1986
Sonsuz Aşk, 1986
Deliye Hergün Bayram, 1985
Keriz, 1985
Sosyete Şaban, 1985
Bizimkiler / Of Of Emine, 1984
Yabancı, 1984
Şabaniye, 1984
Çarıklı Milyoner, 1983
Günah, 1983
Islak Güneş, 1982
Arkadaşım, 1982
Bizim Sokak, 1981
Deliler Koğuşu, 1981
Akrep, 1980
Berduş, 1980
Duy Kalbimin Feryadını, 1980
İbişo, 1980
Bebek, 1979
Mahmudo ile Hazel, 1979
Kibar Feyzo, 1978
Kanal, 1978
Azrailin Beş Atlısı, 1978
Kene, 1978
Kaçaklar, 1977
Fırat’ın Cinleri, 1977
Memiş, 1977
Öl Seve Seve, 1977
Su Perisi Elması, 1976
Kadı Han, 1976
Avanak, 1976
İntikamcı, 1976
Nerde Beleş Orda Yerleş, 1976
Portakal, 1976
Bekaret Kemeri, 1975
Zımbala Behçet / Behçet, 1975
Çin İşi Japon İşi, 1975
Sansar, 1975
Seferim Var, 1975
Vur Tatlım, 1975
Yarınlar Kimin, 1975
Ye Beni Mahmut, 1975
Kocam Erkek mi?, 1975
Bedrana, 1974
Helal Sana Behçet, 1973
Ağrı Dağı’nın Gazabı, 1973
Hayat Cehennemi – Hiç, 1971

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları