Hicri Takvim Yıl Hesaplama

Hicri takvim yılı hesaplama hakkında bilgi kısaca, hicri takvim yıl hesaplama.

Hicret adıyla bilinen Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göçü Hicri Takvim’in başlangıcı olarak kabul edilir. Hicri takvimde bir sene Ay’ın Dünya etrafında dönüşünün 12 katı olarak hesaplanırken günümüzde kullandığımız modern miladi takvimde bir sene Dünya’nın Güneş etrafında dönüşü olarak hesaplanmıştır. Bu da doğal olarak arada yıl bakımından bir dönüşüm gerektirmektedir.

29,5 gün Ay’ın Dünya çevresinde bir tam tur attığı süredir. Bu durumda Hicri takvimin bir yılı 354 güne denk gelmektedir. 365 gün miladi takvimin bir  yılı olduğuna göre arada 11 gün fark vardır. Bu sebeple günümüzde miladi takvime göre yaşamımızı sürdürdüğümüzden her sene örneğin Ramazan ayı 11 gün daha önce başlamaktadır. Hicri takvimin bir ayı sırasıyla 29 veya 30 çekmektedir.

Muharrem, Sefer, Rebiülevvel, Rebiülahir, Cemaziyülevvel, Cemaziyülahir, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval, Zilkade, Zilhicce hicri takvimin sırasıyla aylarının isimleridir.

Miladi takvimin Türkiye’de resmi olarak kullanılmaya başladığı tarih 1925 senesinin 26 Aralık günüdür. Dini bayram ve günlerin yerinin bulunması için günümüzde hicri takvime başvurulmaktadır ancak onun dışında resmi bir geçerliliği yoktur.

Hicri Takvim Yıl Hesaplama Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.