Günberi ve Günöte Nedir

Günümüzde içinde yaşam olan tek gezegen şuan Dünya’dır. Dünya, evrende öyle bir muhteşem döngüye ve sisteme sahiptir ki Dünya’nın günlük ve yıllık hareketleri ile meydana gelen diğer tüm olaylar büyük bir sistem etrafında gerçekleşmektedir. Evrende meydana gelen bu hareketler sonucunda da bir takım olaylar meydana gelir. Bu olaylardan ikisi günberi ve günöte durumlarının oluşmasıdır. Bu yazımızda günberi ve günöte nedir kısaca sizler için derlediğimiz bilgileri sizlere aktaracağız.

Şimdi sizlere günberi ve günöte kavramlarını açıklayalım;

Güneşin çevresinde bulunan gökcisminin güneşe en yakın mesafede olduğu noktaya “Günberi” adı verilir. Bu tarihe ise “Günberi tarihi” denir. Günberi’nin diğer adı ise “Perihel“dir.

Güneş çevresinde bulunan gökcisminin güneşe en uzak mesafede olduğu noktaya “Günöte” adı verilmektedir. Bu tarihe ise “Günöte Tarihi” adı verilmektedir. Günöte’nin diğer adı “Afel“dir.

Dünyamız, Güneş çevresindeki dünme hareketi esnasında 3-4 Ocak tarihleri arasında günberi noktasına gelirken, 4-6 Temmuz tarihleri arasında da günöte noktasına gelmektedir.

Dünyamızın Güneşe en yakın olduğu ve en uzak olduğu iki noktanın arasında 5 milyon kilometre civarında mesafe bulunmaktadır.

Günberi ve Günöte Tarihleri Nedir Konulu Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdaki Yorum Bölümünden Hemen Bizimle Paylaşın. 

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.