Gemiler Neden Suda Batmaz?

Aşağıda gemiler neden suda batmaz kısaca olarak ele alacağız.

Doğal çevremiz fizik kuralları ile çevrilidir. Çevremizde her an her şey bir fizik kuralına muhatap kılınmaktadır. Yer çekiminde, eylemsizliğe, kuvvetten, kütle çekimine kadar fizik etrafımızı sarmıştır. Her maddenin kendine özgü olarak fiziksel kuralları bulunmaktadır. Fizik doğanın bir ahenk içinde olmasını sağlar.

Çevremizde en önemli doğal kaynaklardan biri de su kaynaklarıdır. Su kaynakları karalar üzerinde, karalar arasında ve kıtalar arasında bulunmaktadır. Cisimlerin sudaki hareketi de fizik alanına girmektedir. Suyun belli bir yoğunluğu bulunmaktadır.

Suyun kaldırma kuvveti bulunmaktadır. Suyun kaldırma kuvveti, batan cismin hacmine ve sıvının yoğunluk değerine bağlıdır. Yoğunluk maddenin yapısına göre değişmektedir. Suyun kaldırma kuvveti deniz ulaşımı teknolojilerini doğrudan etkilemiştir. Bir cismin suda batmaması için doğru açılarla eğimlere ve hava boşluklarına da sahip olması gerekir.

Gemiler suda batmaz. Çünkü suda batmayacak şekilde dizayn edilmiş olan gemi tabanları bulunmaktadır. Gemiler suda batmaz çünkü gemilerde hava sirkülasyonunun yayıldığı yerler bulunmaktadır. Gemilerin suda batmamasının temel nedeni suyun kaldırma kuvvetinin bulunmasıdır. Bir cismin yüzey alanının geniş olması da suyun kaldırma kuvvetini etkilemektedir.

Suyun kaldırma özelliği sayesinde gemiler suda batmaz. Böylece gemilerle deniz aşırı seyahat etmek mümkündür. Gemiler ancak teknik bir arıza olursa karaya oturur ya da batarlar.

Gemiler Neden Suda Batmaz Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Ya suyun kaldırma kuvveti var biliyorum ama gemi gibi büyük şeylerin nasıl batmadan kilometrelerce deniz üzerinde gittiğini bilmiyorum. Hafif şeyler batmaz ama hani gemi çok ağır bir şey fikri olan var mı ?

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.