Farklı Düşünmenin Topluma Yararları Nelerdir?

Bu yazımızda farklı düşünmenin topluma yararları nelerdir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

İnsanlar genetik ve psikolojik olarak birbirinden farklı farklıdır. Bu da farklı his ve fikirler beslemelerine neden olur. Bu gayet insani bir şeydir. Farklı hayat tarzları, dünya görüşleri ve davranış şekilleri bu neden oluşur.

İnsanların farklı his ve fikirlere bürünmelerinin birçok sebebi vardır. Fizyolojik olmanın yanında sosyolojik, psikolojik nedenler bunu tetikler. Din, dil, ırk, cinsiyet farklılıkları, beslenme alışkanlıkları ve davranış şekilleri coğrafya düzleminde ve genetik anlamda farklılık oluşturur.

İnsanların farklı düşünmesini sağlayan hayat algıları ve dünya görüşleridir. Karadeniz’deki insan, Doğu Anadolu’daki insandan farklı düşünür. Çünkü farklı hayat koşulları içerisinde, farklı gelenek ve göreneklere sahiptir.

İnsanın beslenme alışkanlığı ve üzerinde yaşadığı coğrafyanın yeryüzü şekillerinden, iklimine kadar fizyolojisine ve psikolojine yansıması farklı fikirleri doğuran en temel sebeplerdir.

Gelenek ve göreneklerin bölgeden bölgeye değişmesi, dilin ve örf, adetlerin bölgeden bölgeye değişmesi ve zaman içerisinden nesiller boyu aktarılması düşünce yapılarını etkiler. Fakat milli birlik ve beraberlik duygu ve düşünceleri ortak tarih, kültür ve mirastan beslenerek şekillenir.

Bunlarla birlikte farklı fikirler toplum içinde, hoşgörünün, adaletin, vicdanın, özgürlüğün, sevginin, saygının, merhametin gelişmesini sağlar. Manevi değerlerin yaşatılmasını, aktarılmasını, yerleşik hale gelmesini sağlar.

İnsanların farklılıklara saygı duyması, ufuk çizgileri genişletir. Farklılıkları bir zenginlik olarak kabul etmek, o farklılıkların milli birlik ve beraberliğe, manevi duygu ve düşüncelere zarar vermemesi şartıyla sağlanır.

Bu nedenlerle farklı düşünceler, insanların farklı olması kadar doğaldır, gereklidir.

Farklı Düşünmenin Topluma Yararları Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.