Ek Yerleştirme ÖSYS 2017

Bu yazımızda ek yerleştirme ÖSYS 2017 kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Üniversite sınavlarının ardından sonuçlar açıklanınca yerleştirme işlemleri de başladı. Yerleştirmeler sonucunda adaylar puanları ve başarı sıralamalarına göre tercihlerini yaptıktan sonra üniversitelere girmeye hak kazandılar. Böylece üniversite giriş süreci tamamlanırken ek yerleştirme süreci de başlamış oldu.

Ek yerleştirme sürecinde öğrenciler 5 Eylül’e kadar internet üzerinden 15 lira ücret karşılığında 24 tercih adedini geçmeyecek şekilde ek yerleştirme hakkına sahip olacaklardır. Ek yerleştirme sonucunda adaylar kesin kayıt sürecine girerek üniversiteye girmeye hak kazanacaklar.

Ek yerleştirmeler 5 Eylül’e kadar devam edecektir. Bununla beraber 23:59’a kadar adaylar için sistem açık kalacaktır. Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından kayıtlar da online olarak yapılıp okulların açılmasının ardından yüksek öğrenim başlayacaktır.

Yüksek öğrenimde üniversite kayıt süreci tamamlandıktan sonra normal öğrenimler için harç ücreti bulunmazken, ikinci öğrenimler harç ücretleri devam etmektedir. Her fakültenin harç ücreti kendi özelinde belirlenmektedir. Üniversitelerin anlaşmalı banka hesaplarına yatırılarak harçlar kabul edilmektedir.

Yüksek öğrenimde yerleştirmelerin ardından genelde konaklama yerleri planlanmaktadır. Okul alanlarında yurtların stantlarına giderek kalacak yer ayarlaması yapılabilir. Öğrenciler şehirlerin imkanlarına göre kiralık evlere çıkarak öğrenci evleri de oluşturabilmektedir.

Birçok sivil toplum kuruluşunun da öğrenci evi ve yurdu bulunmaktadır. Ek yerleştirmelerin kesin kayıt döneminin ardından Eylül ayının üçüncü haftası ders ekle çıkar ve yeni kayıt haftası olarak öğrencilerin yoğun olarak işlem yaptığı bir haftadır.

Ekle çıkar haftasında başlayan dersler, ekle çıkar haftasından sonra belli süreyle tam kapsamlı olarak devam etmektedir.

Ek Yerleştirme ÖSYS 2017 İle İlgili Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.    

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.