Ek Yerleştirme Nedir Ne Zaman Yapılacak 2017

Результат пошуку зображень за запитом "ek yerleştirme"

Результат пошуку зображень за запитом "ek yerleştirme"

2017 yılı için YGS ve LYS sınavlarının sona ermesinin ardından, sınav dönemi boyunca yoğun ter dökerek emek veren tüm üniversite adayları, tercih formları ile meşgul olmaya başladılar. Tercih dönemi, pek çok noktada dikkat edilmesi ve bilinçli davranılması gereken bir süreç olduğundan dolayı en az YGS ve LYS sınavları kadar öğrencilerde ve ailelerde stres yaratmaktadır. Bu yazımızda, sizlere stresinizi biraz olsun azaltacak bilgiler vereceğiz. Ek yerleştirme nedir? Ne zaman yapılır? Ek yerleştirmeden kimden faydalanabilir? Ek yerleştirmeler ne zaman başlayacak? Bu ve bunun gibi pek çok sorunun cevabına, yazımız aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Ek Yerleştirme Nedir?

Üniversite tercihlerinin tamamlanmasının ardından büyük sayıdaki üniversite adayları, belirli bir programa katılırlar. İlk tercihler sonlandıktan sonra, belirli üniversitelerin belirli programlarında kontenjan açıkları oluşmuş olabilir. Örneğin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği bölümü 2017 yılı için 60 öğrenci almayı öngördü ve 55 öğrenci aldıysa, 5 kontenjan açık kalır.

Yurt genelindeki üniversitelerde açık kalan kontenjanları doldurmak için ise ek yerleştirmeler yapılmaktadır. Normal tercihlerde bir programa yerleşemeyen öğrenciler, ek yerleştirme ile şanslarını tekrar deneyebilirler.

Ne Zaman Yapılacak?

Ek yerleştirme yoluna gidecek olan kişiler için, 2017 yılında ek yerleştirmelerin Ağustos ayında yapılacağı öngörülüyor. Ek yerleştirme sonucunda bir programa kayıt olma hakkı kazananların kayıt işlemleri ise Eylül ayında gerçekleşecek.

Ek yerleştirmeler sayesinde hem eğitim kurumlarında daha çok kişiye eğitim verilmesi sağlanıyor, hem de ilk yerleştirmeler ile bir programa dahil olamayan öğrencilere bir hak daha tanınmış oluyor. İlk yerleştirmeler ile bir programı kazanmış olan öğrenciler, ek yerleştirmede tercih yapamazlar.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.