Eğitim ve Öğretim Desteği Tercihleri 2017

Bu yazımızda eğitim ve öğretim desteği tercihleri 2017 kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Özel okulların devlet destekli olarak öğrenci okutmaları süreci Ağustos ayının ikinci haftasında tercihlerin başlamasıyla başlamıştır. 6 Eylül’e kadar devam edecek olan destek tercihleri MEBBİS üzerinden alınan başvuruların değerlendirilmesiyle gerçekleşecektir.

Eğitim ve öğretim desteğinin alınması için tercih tarihleri 10 Ağustos – 6 Eylül arasında 2017 için internet üzerinden yapılırken hak kazanan kişilerin yerleştirme değerlendirmeleri ve sonuçları da belli bir takvimle açıklanacaktır. 15 Eylül’de açıklanması gereken sonuçların ardından destek alacak özel okulların listesi de belli olacaktır.

Özel eğitim kurumları alanında devlet kaynaklı desteğin oluşmasında, eğitim faaliyetlerinin kapsamlı ve donanımlı gerçekleşmesi ön plandadır. Eğitim faaliyetlerinin tam kapasite ve üst düzey imkanlarla sürmesi, yetişmiş insan gücünün okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinden başlaması uzun vadeli yatırımların gerçekleşmesinde önem taşımaktadır.

Eğitim alanında yapılan yatırımlar sayesinde uzun vadeli olarak ülke, devlet ve millet olarak kazanç elde edeceğimiz gözükmektedir. Bu nedenle desteklerin aileleri ve öğrencileri her açıdan rahatlatması mümkün gözükmektedir.

Eğitim ve öğretim desteği sonuçlarının açıklanmasının ardından her kademe okuyan öğrencilerin belli bir tespit formülüne göre destek alması beklenmektedir. Gelir tespiti ve fakirlik oranı nispetinde desteklerin oluşmasında ve dört yıl süreyle devam etmesinde devlet tam deste oluşturmaktadır. Böylece devlet, sosyal devlet olma gereğini yerine getirmektedir.

Eğitim ve Öğretim Desteği Tercihleri 2017 Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.