Eğitim Kredisi Nasıl Alınır

Eğitim Kredisi Nasıl Alınır?

Eğitim süreçlerini sürdürebilmek amacıyla öğrencilerin özellikle üniversite dönemlerinde finansal desteklere ihtiyaçları olabiliyor. Lise, yüksek lisans, üniversite, yurtdışı eğitim veya doktora gibi eğitim ihtiyaçlarına finansal destek arayan öğrenciler için eğitim kredisi nedir ve nasıl alınır 6 başlıkta açıkladık. İşte eğitim kredisine dair merak edilen sorular ve yanıtları…

Eğitim Kredisi Nedir?

Eğitim kredisi, bankaların ihtiyaç kredisi kategorisinde özel olarak hazırladığı ödeme koşulları, faiz oranları ve vade seçenekleriyle üniversite, lise, yurtdışı eğitim, doktora ve yüksek lisans öğrencilerine sunulan bir kredi türüdür.

Özellikle üniversite döneminde masraflarını finanse etmekte zorlanan öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği bu kredi türü, nakit desteğe ihtiyaç duyulduğu anda çeşitli bankalardan kullanılabilmektedir. Her bankanın çalışma politikasına göre hazırladığı faiz oranları ve ödeme seçenekleri bulunmaktadır.

Bu nedenle hangi bankalar eğitim kredisi veriyor yazımız içerisinde açıklarken, öğrenciler tarafından daha çok tercih edilen Vakıfbank, ING, İş Bankası ve Ziraat Bankası eğitim kredileri hakkında da bilgilendirme yapan Kredilog’un aşağıdaki yazısını okuyabilirsiniz.

Hangi Bankalar Eğitim Kredisi Veriyor?

Eğitim Kredisi Nasıl Alınır?

Öğrencilere kredi imkanı sunan finans kurumlarının sayısı giderek artmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren Kredi Yurtlar Kurumu haricinde artık birçok banka eğitime destek vermektedir. Peki, eğitim kredisi nasıl alınır? Genel olarak incelendiğinde başvuru şartları nelerdir?

Eğitim kredisinin kullanım amacının “eğitim” olması gerektiği için bankaların öğrencilerden talep edeceği ilk evrak masrafların faturalandırılmasıdır. Bu nedenle kredi talebinde bulunan öğrencinin masraflarını ilgili bankaya ibraz etmesi gereklidir.

Sonrasında ise banka tarafından verilecek olan eğitim kredisi başvuru formunun eksiksiz doldurulması şartı ile kredi istihbarat süreci başlatılır. Hangi bankaya başvuru yapmanız gerektiğine karar verebilmeniz için Ziraat Bankası başta olmak üzere eğitime destek veren uygun faiz oranlı bankaları şu şekilde sıralayabiliriz.

Aşağıdaki bankaların haricinde daha fazla eğitim kredilerini incelemek için şu adrese bakabilirsiniz: Kredilog.com

Ziraat Bankası Eğitim Kredisi

Eğitim kredisi denildiği an akla gelen ilk bankalardan biri Ziraat Bankası’dır. Bunun nedeni ise öğrencilere her türlü kurs, üniversite eğitimi, lisans, dershane ve benzeri giderlerini karşılayabilmeleri amacıyla 36 aya kadar vade imkanı ile Kredili Mevduat Hesabı ya da taksitli ödeme şeklinde kredi kullandırmasıdır.

Ziraat Bankası eğitim kredisi başvuru sahibi olan öğrencinin düzenli bir geliri veya mesleği varsa öğrenciye verilebilmektedir. Devamlı ve düzenli bir mesleği yada geliri yok ise öğrencinin velilerine ve/veya eğitim masraflarını karşılayan bir aile üyesine ödenmektedir.

Başvuru ve bilgi için tıklayın.

Vakıfbank Eğitim Kredisi

Eğitime destek veren diğer önemli bankalardan biri de Vakıfbank’tır. Vakıfbank eğitim kredisi ise 12 aya kadar vadeli 40 bin TL olarak ödenebilmektedir. Bankanın öğrencilerden talep ettiği şartların başında 18 yaş üstü olunması ve beyan edilebilir bir gelirin olmasıdır. Başvuru için kefil ön şartı aranmamakta ve başvurular tüm Vakıfbank şubelerinden yapılabilmektedir.

Başvuru ve bilgi için tıklayın.

ING Bank Eğitim Kredisi

Eğitim kredisi alanında diğer bankalar ile olan rekabetinde ön sıralarda yer almayı hedefleyen ING Bank’ta eğitim gören bireylere destek vermektedir. ING Bank eğitim kredisi vade aralığı 3 ila 48 aydır. Kredi kullandırmada üst limit olarak 50 bin TL belirlenmiştir. Tüm öğrenci velilerine verilebilen bu kredi türü için ING Bank, düzenli mesleği olan öğrencilere de kredi imkanı sağlamaktadır.

İş Bankası Eğitim Kredisi

İş Bankası, öğrencilerin büyük çoğunluğa finansman desteği verebilecek paketlere sahiptir. Bu paketlerde uygun ödeme planı ve düşük faiz oranı olan birçok seçenek mevcuttur. İş Bankası eğitim kredisi okul ücreti ve/veya öğrenci kayıt belgesi gösterilerek, masrafların belgelenmesiyle birlikte okul hesabına yatırılabilmektedir. Talep eden öğrenciler, fatura karşılığında krediyi nakden de alabiliyor. Bu kredi türü ile ilgili geri ödeme ve faiz oranlarını bankanın web sitesinde yer alan Örnek Taksit Hesaplama bölümünden inceleyebilirsiniz…

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.