Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2014

untitledDünyanın En Kaliteli Üniversiteleri, Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2014

Merkezi İngiltere’de olan ve dünyanın yükseköğretim konusunda uzman yayınlarından biri olarak kabul edilen Times Higher Education (THE), bu yılın Asya Üniversiteleri Sıralaması’nı duyurdu. Sıralamada İlk 100 üniversite açıklandı. Bunların içinde ilk 40 arasına Türkiye’den de 5 üniversite yer aldı. Habertürk’ten alınan bilgiye göre listedeki üniversitelerden Boğaziçi 19., İstanbul Teknik (İTÜ) 24., Orta Doğu Teknik (ODTÜ) 29., Bilkent 31., Koç da 40. oldu.

Eğitim imkanları, öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısı, araştırma, atıflar, endüstri geliri ve uluslararası çeşitlilik gibi pek çok ölçüte göre belirlenen listede toplamda 13 farklı kriter yer alıyor. Japonya, Çin, Güney Kore, Hong Kong, Singapur, Tayvan, Tayland, Hindistan, İsrail ve İran’ı da içine alan Asya bölgesindeki üniversitelerin sıralandığı listede, birinci sırada Japonya’dan Tokyo Üniversitesi yer alıyor. 20 kuruluşu ile bu listenin en üst sıralarında Japonya yer alıyor,hemen ardından ise 18 yükseköğretim kuruluşuyla Çin ikinci sırada. Güney Kore’nin 14, Tayvan’ın 13, Hindistan’ın 10, Hong Kong’un 6, Türkiye’nin 5, İran, İsrail ve Suudi Arabistan’ın 3’er, Singapur ve Tayland’ın 2’şer ve Lübnan’ın da bir üniversitesi listede yer alıyor.

BOĞAZİÇİ 18 SIRA SIÇRADI

Boğaziçi Üniversitesi listenin 19. sırasında. Geçen yıl 37. sırada olan Boğaziçi Üniversitesi18 sıra yükselerek 19. Sıraya yerleşmiş durumda. Geçen yıl 38. Sırada olan İTÜ de bu yıl 24.sırada yer alıyor.

Hangi Üniversiteler İyidir Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.