Dünya Kitap Günü Ve Kütüphaneler Haftası İle İlgili Yazı

Bu yazımızda dünya kitap günü ve kütüphaneler haftası ile ilgili yazı kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Kitap okumak, bir ayrıcalık olmamalıdır. Çünkü kitap okumak bir ihtiyaçtır. İnsanlar okuyarak cehaleti ve esareti yenebilir. Okumak konusunda, insanlar özgürlüklerine daha düşkün olmalıdır. Çünkü okumak bir erdemdir. Bilgi güçtür. Cehaletin en büyük düşmanı bilgidir.

 

Kitaplar insana farklı bir bakış açısı kazandırır. Ufuk derinliği katar. Farklılıkları normalleştirir. Farklılıklara saygı duyulması gerektiğini öğretir. Kitap okumak, insanı medeni kılar. Medeniyet tohumlarının yeşermesine neden olur.

Kitaplar, arkadaştır. Dosttur. Sığınak ve barınaktır. Yuva sıcaklığında kapısını açar, anne şefkatiyle sarar, baba merhametiyle büyütür, besler. Kitapsızlık, tehlikedir. Kitapsızlık yıkımdır, Yok oluşun başlangıcıdır.

Kitaplar bambaşka dünyalarının kapısını açarak, insanları değiştirir. Değişimi başlatan kitaplar, toplumları da olumlu anlamda dönüştürür. Adalet, merhamet, vicdan, hoşgörü kavramlarının yerleşik hale gelmesinde iki anahtar parçanın buluşması gibi bu kavramlar okuma zemininde buluşur.

Kitap okumanın önemini anlatmak, aktarmak, idrak etmek için dünya kitap günü, kütüphaneler haftası gibi zaman dilimleri belirlenerek yediden yetmişe herkesin kitaba ilgi duyması, saygı duyması ve kitap okuması amaçlanır.

Bu nedenlerle kitap bir değer olarak yaşatılmalıdır. Kitabın yaşaması da okunmasıdır. Okunmayan kitap süs eşyasından farksızdır, faydasızdır. Kitaplar, insanları besleyen hayat damarları olarak vardır. Bir hafta bir gün etkinlik yaparak okuma eylemi geçiştirilmemelidir. Okumak, sürekli olarak bir direniş eylemidir. Bu eylemi terk etmek, cehalete mağlup olmaktır.

Dünya Kitap Günü Ve Kütüphaneler Haftası İle İlgili Yazı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.