Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Dökümantasyon ve Enformasyon bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümü Tanıtımı:

Yurtiçi ve yurtdışında üretilen bilginin derlenerek . bilgi merkezlerinde kullanıma sunulması ve kütüphanelerin daha iyi hizmet vermesi için indeks gibi bibliyografik kaynakların üretimi ve kullanım tekniklerinin geliştirilmesi alanında eğitim ve öğretim yapılır. Kütüphanelerde, arşivlerde, özel yayınevlerinde çalışılabilir.

Programın Amacı: Dokümantasyon ve enformasyon programının amacı, yurtiçinde ve yurtdışında üretilen bilginin derlenerek, bilgi merkezlerinde kullanıma sunulması ve kütüphanelerin daha iyi hizmet verebilmeleri için, endeks, öz dergisi gibi bibliyografik kaynakların üretimi ve kullanım tekniklerinin geliştirmesi alanında eğitim ve öğretim yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Dokümantasyon ve enformasyon programında eğitim süresi 4 yıldır. Programın ilk 2 yılında kütüphanecilik ve arşivcilik alanlarında temel dersler verilir. Daha sonra, bilginin analiz edilmesi ve erişilmesi, bilgi merkezlerinin yönetimi, bilginin yayılması ve otomasyon teknikleri ile ilgili dersler okutulur.

Gereken Nitelikler: Dokümantasyon ve enformasyon programına girmek isteyen kimselerin okumayı seven, analitik düşünme gücü yüksek, dikkatli ve ayrıntı ile uğraşmaktan ve kapalı yerlerde çalışmaktan hoşlanan kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:Dokümantasyon ve enformasyon programını bitirenler “Dokümantasyon ve Enformasyon” elemanı olarak görev alırlar. Dokümantasyon merkezlerinde görev alan mezunlar üretilen bilgiyi derleme, sınıflama ve okuyucuya en kısa zamanda ve nitelikli bir biçimde sunma vb. işlemleri yaparlar. Yirminci yüzyılda meydana gelen yayın patlaması ve hızla artan bilgi üretimi ile birlikte, bilim ve teknolojinin her alanında bilgiye duyulan gereksinim de artmaktadır. Bilgi kaynaklarının basılı formdan her türlü kitle araçlarına kadar çeşitlilik göstermesi araştırmacılar için bilgi kaynağına ulaşmayı önemli hale getirmiştir. Bu nedenle endeks, öz dergisi gibi ikinci kaynakların üretilmesi ve kullanıma sunulması önemli bir çalışma alanı haline gelmiştir.

Çalışma Alanları: Dokümantasyon ve enformasyon programını bitirenler kütüphanelerde, arşivlerde, özel yayınevlerinde görev alabilirler.

Dökümantasyon ve Enformasyon Nedir, Dökümantasyon ve Enformasyon Ne İş Yapar, Dökümantasyon ve Enformasyon Maaşları, Dökümantasyon ve Enformasyon İş İmkanları, Dökümantasyon ve Enformasyon İş Çalışma Alanları, Dökümantasyon ve Enformasyon Mesleği Hakkında Bilgiler, Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümünün Geleceği, Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümü Tercih Edilir mi, Dökümantasyon ve Enformasyon Tanıtımı, Dökümantasyon ve Enformasyon Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Dökümantasyon ve Enformasyon Mezunları Ne İş Yaparlar , Dökümantasyon ve Enformasyon Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Dökümantasyon ve Enformasyon İş Bulma Durumu

> Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.