DGS Süt Teknolojisi Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Süt Teknolojisi Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Süt Teknolojisi Bölümü puanları ve 2017 DGS Süt Teknolojisi Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Süt Teknolojisi Bölümü Hakkında Ekonomi:

Süt Teknolojisi Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı yetişmiş insan gücünün karşılanması hayvancılığın gelişmesinde katkı oluşturmaktır. Bölümde teknik bilimlere ait dersler okutulmaktadır.

Süt Teknolojisi Bölümü mezunları hayvancılığın gelişmesinde araştırma ve incelemeler yapacak yeterliliklere sahip olarak teknik bilgi, birikim ve beceriye sahip olup çalışma imkanı bulurlar. Böylece iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyenin üstündedir. Kişilerden beklenen sabırlı, dikkatli, özverili, üretken olmalarıdır. Süt teknolojisi ülkemizde gelişimini sürdürmektedir.

Süt Teknolojisi Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi SAY 2 2 243,78604 252,81039
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi SAY 2 2 233,16208 248,05058

DGS Süt Teknolojisi Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.