DGS Sonuçları 2017

Bu yazımızda DGS sonuçları 2017 kısaca olarak bilgi aktaracağız.

2017 yılı sınav takviminin tamamlanmasının ardından Dikey Geçiş Sınavı 2017’nin tamamlanmasının ardından öğrenciler için bekleyiş başladı. Sonuçlarının açıklanması için gün sayana öğrencilerin takvimde sonuç tarihlerinin resmi tatil günlerine denk gelmesi nedeniyle biraz daha beklemeleri gerekmektedir.

Normalde 2017 yılı için 29 Ağustos günü açıklanması beklenen Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının 6 Eylül 2017 Çarşamba gününe tehir edildiği söylendi. Ayrıca tercih sürecinde de ÖSYM’nin takvimi esas alınarak öğrencilere rehberlik hizmeti verilecektir.

ÖSYM kılavuzlarına göre Dikey Geçiş Sınavı için hareket edecek olan öğrencilerin kayıt süreçlerini tamamlamak için son hafta çalışmalarına başlayacak. Birçok üniversite için de ders başı 18 Eylül olarak takvimlendirilmiştir.

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih maratonu başlayacak ve üniversitede bölüm geçişlerinde kontenjan boşlukları yeniden oluşacaktır. Bu nedenle sınav ve yerleştirme takvimlerinin çok iyi takip edilmesi gerekmektedir.

Merkezi sınavlarda ve ÖSYM’nin gerçekleştirdiği diğer bütün sınavlarda ÖSYM merkezli olarak kılavuzların takip edilmesi, tercihlerin yapılması, yerleştirmelerin yapılması söz konusu olmaktadır. Öğrencilerin ve adayların ÖSYM’nin faaliyetlerini takip etmesi gerekmektedir.

DGS de o sınavlardan biri olarak ÖSYM’nin takip edilmesi gerekliliğinden hareketle sonuçların daha kesin ve çabuk öğrenilmesinde öğrencilere ve adaylara düşen sorumlulukların yerine getirilmesinde kendi takvimini kolay anlaşılacak seviyede hazırlamaktadır. Böylece herkes faaliyet takviminden haberdar olarak düzenli ve planlı hareket edebilir.

DGS Sonuçları 2017 Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.