DGS Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü puanları ve 2017 DGS Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Hakkında Ekonomi:

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de EA puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı kültür varlıklarının korunmasında gerekli yetişmiş insan gücünün karşılanmasını sağlamaktır. Bölümde kültür, sanat, tarih ve teknik dersler ağırlıklı olarak okutulmaktadır.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü mezunları kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında kültür varlıklarının korunmasında ve onarımında yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak görev alabilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişmektedir. Kişilerden beklenen sabırlı, dikkatli, özverili olmalarıdır.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım EA 2 2 254,03521 258,02052
BATMAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım EA 4 4 232,03192 240,07952

DGS Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.