DGS Kimya ve Süreç Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Kimya ve Süreç Mühendisliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Kimya ve Süreç Mühendisliği puanları ve 2017 DGS Kimya ve Süreç Mühendisliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Kimya ve Süreç Mühendisliği Hakkında Ekonomi:

Kimya ve Süreç Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı mühendislik hizmetleri alanında yetişmiş insan gücünün karşılanmasını sağlamaktır. Bölümde temel bilimler ve teknik bilimler kimya ağırlıklı olarak teorik ve uygulamalı dersler okutulmaktadır.

Kimya ve Süreç Mühendisliği mezunları mühendislik hizmetlerinin gerçekleşmesinde gerekli ve yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında görev alıp çalışma imkanı bulabilir, iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen dikkatli, meraklı ve araştırmacı olmalarıdır.

Kimya ve Süreç Mühendisliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Kimya ve Süreç Mühendisliği SAY 4 4 239,22203 256,03826
YALOVA ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Kimya ve Süreç Mühendisliği SAY 5 5 238,73728 246,12170

DGS Kimya ve Süreç Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.